Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 30 jul 2016

Meisjes die op Hollandse bodem wonen zijn hier verdomde goed in

Of je nou in Nederland bent geboren, ergens anders bent geboren of misschien tweetalig bent opgevoed, om de Nederlandse invloeden kom je niet heen. Want het feit dat wij met onze ´klompen´ over ons mooie kikkerlandje struinen zegt meer over je dan je denkt. Want je bent verdómde goed in deze dingen:

1. Bitterballen eten

En het maakt niet uit waarom, wanneer en hoe laat. Het is namelijk áltijd het juiste moment om een bitterbal of zestien te eten.

2. Zeuren over het weer

Oké dit is niet helemaal waar, want we hebben ook echt k*t weer in Nederland. Of oeps… bespeuren we nu weer ´gezeur´? Anyway, we vinden het heerlijk om een waardeoordeel te hebben over het Nederlandse weer. Het is al snel te koud, te nat, te benauwd of, écht waar, te warm als het kwik boven 28 graden stijgt.

3. Het hebben van een uitgebreide garderobe

Van kleding die tot -20 je lijf warm houdt tot aan zomerse pakjes. Een winter -en zomergarderobe ken je dan ook niet. Want op maandag draag je een dikke trui en op dinsdag zit je in je jumpsuitje op het terras. Het kan namelijk állemaal gebeuren met het Hollandse weer.

4. Uitpakken op nationale feestdagen

Koningsdag is daarbij zeer zeker favoriet. We trekken letterlijk en figuurlijk alles uit de kast om op te vallen in de menigte, maar tegelijkertijd ook een éénheid te vormen. We vinden die saamhorigheid geweldig en hoe harder we kunnen schreeuwen, hoe leuker we het vinden. We beginnen ´s ochtends al met drinken en doen dit gerust tot de volgende ochtend. Ja, we zijn verdomde goed in het eren van de Hollandse nationale feestdagen.

5. Fietsen

Als een speer, want je haalt gerust 30km per uur met je oma-fiets. Maar ook zijn we mega behendig en fietsen we bijna topsport-waardig om alle obstakels heen. Paaltjes, smalle straatjes en idiote automobilisten, niets is jou te veel.

6. Carrière maken

Afhankelijk zijn van een man? Of de hele dag thuiszitten omdat meneer dat toevallig zo fijn vindt? Nee dat is niet aan jouw besteed. Je doet graag wat je zelf wilt en vindt het heerlijk om je eigen geld te verdienen. Wees daar maar trots op, want er zijn nog genoeg landen in de wereld waar vrouwen die vrijheid niét voelen.

7. Kaas, worst en komkommer serveren

Oké we eten ook heus wel sushi of andere hippe dingen op verjaardagen. Maar stiekem vinden we het ontzettend lekker om old school kaas, worst en komkommer te presenteren op een verjaardag. Al is het vaak met een knipoog en met een flauwe opmerking erbij, het wordt altijd állemaal opgegeten.

8. Relativeren

Een vriendinnetje die met liefdesverdriet bij je aanklopt? Uiteraard troost je haar met chocolade knuffels en begripvolle knikjes. Maar ook relativeer je de boel graag even voor haar: ´Joh Eva, het komt heus allemaal wel weer goed hoor!´

9. Het woord ´gezellig´ elke dag gebruiken

Want wij Nederlandse vrouwen vinden het namelijk vrij snel gezellig. En gebruiken daarom dit oer-Hollandse woord wat overigens in geen enkele taal juist te vertalen is elke dag.

10. ´Bakkie doen?´

Koffiedrinken vinden we reuze gezellig (Oh god, daar is het woord weer). En daarom stellen we dat ook negen van de tien keer voor als we iets met een vriend of vriendin gaan doen. Even een belletje of Whatsappje met enkel deze twee worden: ´Bakkie doen?´ En voordat jullie het weten zitten jullie bij elkaar thuis of in een koffietentje (ook zo´n lekker woord) om de hoek.

11. Botte eerlijkheid

Je beste vriendin heeft een afschuwelijke jurk aan? Of je vindt dat ze zich zojuist echt niet normaal gedroeg? Je neemt geen blad voor je mond en zegt direct waar het opstaat. Of jullie hier elkaar op aanspreken? Ja uiteraard, want we zijn ook verdomde goed in zeuren op elkaar. Yep, die botte eerlijkheid blijft een specialiteit van Nederlandse meisjes.

12. Enthousiast worden van gratis stuff

Het maakt eigenlijk niet uit wat het is, als het maar gratis is. Dan vinden we het namelijk altijd de moeite waard om ergens naar toe te gaan. Of we uiteindelijk ook echt blij zijn met onze gratis spullen? Yes, we zijn een uur lyrisch om vervolgens al die ´prullaria´ ergens in de rommel-la te dumpen.

13. In de winter op het terras zitten

Heater en dekentje aanwezig? Check! Top.

Als een échte gezonde Hollandse meid ging je door weer én wind op je fiets, altijd:
10 x dit herken je alleen als je vroeger ver moest fietsen naar school

Reageer op artikel:
Meisjes die op Hollandse bodem wonen zijn hier verdomde goed in
Sluiten