Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 23 jan 2018

Ye-hes! Dit is waarom meisjes die van pindakaas houden winnen in het leven

Och pindakaas. Het liefst wil je elke dag wel de smeuïge substatie eten op een broodje. Ben jij zo iemand met een pindakaasverslaving? Wacht nog maar even met afkicken, want meisjes die van pindakaas houden, winnen in het leven.

1. Je wordt slimmer van pindakaas eten

Pindakaas is natuurlijk best een vette substantie. Dat maakt het juist zo heerlijk, smeuïg voor op je brood.

Gelukkig zijn het goede vetten. En zorgen die er ook nog eens voor dat je slimmer wordt.
De vetten in de noten hebben namelijk een gunstige invloed op je hersenen. Dat gaat zelfs zo ver dat ze schade aan je brein voorkomen. Smartcookie.

2. Je krijgt er een killerbody van

Nu denk je misschien: ‘pindakaas is toch een caloriebom?’ En ja, dat is ook zo. Maar het geeft je ook een vol gevoel. Hierdoor krijg je minder snel honger.

Amerikaanse onderzoekers denken dat de minder calorieën die je eet nádat je pindakaas eet, zwaarder wegen dan de hoeveelheid calorieën die je door pindakaas binnenkrijgt. Het compenseert als het ware voor elkaar. Wil je deze zomer strak in bikini op het strand liggen? Ga dan vooral lekker door met pindakaas eten.

3. En sterkere botten

Pindakaas zit vol met allerlei goede stoffen. Zoals vitamine E, wat het verouderingsproces remt. En magnesium, wat goed voor de botten is. Hierdoor krijg je sterke botten. Zo zal je, als je later een oud oma’tje bent, minder snel je heup zal breken. Hierdoor ben je langer actief en leef je langer. Als dat niet #winning is, dan weten wij het ook niet meer.

4. Je bent gelukkiger

Want terwijl anderen zich misschien druk maken om de calorieën in pindakaas (toegegeven, dat zijn er veel, maar zie punt 2), eet jij gewoon wat je lekker vindt. Ook zonder je druk te maken om de geur, die ja, toch wel aanwezig is.

Jij gaat voor je eigen geluk. Voor wat je zelf wil. En guess what, dat maakt jou een fantastisch, gelukkig en succesvol persoon.

Happy pindakaasdag allemaal!

Reageer op artikel:
Ye-hes! Dit is waarom meisjes die van pindakaas houden winnen in het leven
Sluiten