Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 24 mei 2017

Waarom meisjes die voetbal kijken 6-0 voorstaan in het leven

Voetbal kijken alleen voor mannen? Laat ons niet lachen. Vrouwen die voetbal kijken zijn juist je van het. Dit zijn de zes redenen waarom jij 6-0 voorstaat in het leven omdat je gek bent op het kijken van voetbal.

1. Jij hebt mega inlevingsvermogen

De spanning is om te snijden: zal dat laatste doelpunt er nog komen? Of blijft het gelijkstaan en moeten de penalty’s worden ingezet? Wat een wedstrijd. En wat een gevoel komt daar bij kijken. Ja, het kijken van een voetbalwedstrijd vergt de nodige inspanning en het inlevingsvermogen is nog emotioneler dan een peuter die zijn ijsje laat vallen. Reken maar dat jij in het dagelijks leven jij je ook mega goed kan inleven in mensen, en dat betekent 1-0 voor de thuispartij.

2. Jij trekt je nergens iets van aan

Ongeacht dat mannen graag het kijken van voetbal als mannelijk willen bestempelen laat jij je niet klein praten. Opmerkingen als ‘Jij snapt hier niets van’ gaan bij jou het ene oor in en het andere oor weer uit. ‘Sorry wat zei je? Ik ben niet aan het luisteren naar jouw geschwalb, want ik zit voetbal te kijken’. Precies, jij trekt je nergens iets van aan, zeker niet dat haantjes gedrag. 2-0 voor jou.

3. Jij kan omgaan met spanning

Je zit vaak op het puntje van je stoel van de spanning, want elke wedstrijd bezorgt jou de nodige zenuwen. Maar de vele wedstrijden die jij kijkt, hebben ervoor gezorgd dat je een pro bent in het omgaan met spanning. Geen uitdaging is jou te heftig en geen spanning wordt jou teveel. En daarmee gaat de derde bal het goal in.

4. Jij laat je niet in de hoek zetten

Nee, de corner is niet jouw favoriete plek. Jij laat je niet zomaar onder de tafel lullen, of de hoek in praten. Jij bent een vrouw met pit, en je mag er zijn. En daar is jouw medemens behoorlijk van onder de indruk. 4-0.

5. Jij hebt een winnersmentaliteit

Net zoals bij voetbal heb jij een doel voor ogen en hierin wil je scoren. Het is jouw doel om te winnen en om alles uit het leven te halen. Natuurlijk is meedoen belangrijker dan winnen, maar winnen maakt het wel gigantisch leuk. Jouw motto? Never change a winning team. Voetbal kijken maakt jou een winnaar. De winnaar van het vijfde doelpunt.

6. Jij deinst nergens voor terug

Als jij wilt kijken, dan gaan je kijken. En staat er een jongeman van twee bij drie voor je? Dan duw je die met gemak opzij. Kleintjes voor en geen gezeur, kijken zul je. Ook als jouw vriend aangeeft liever met zijn vrienden te kijken, heb je hier lak aan, want reken maar dat jij in dezelfde kroeg de longen uit je lijf schreeuwt als er een doelpunt gemaakt wordt. En met deze karakter eigenschap trap jij de laatste bal het doel in. 6-0, wat een prachtige eindstand.

Lees ook: 6 tekenen dat je stiekem ook een beetje testosteron hebt

Reageer op artikel:
Waarom meisjes die voetbal kijken 6-0 voorstaan in het leven
Sluiten