Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 2 jun 2017

Waarom meisjes die kickboksen een streepje voor hebben in het leven

Kickboksen alleen voor mannen? Dacht het niet: tegenwoordig is dit ook een veel beoefende sport door, jawel, de dames. We laten graag zien dat we niet van suiker gemaakt zijn en dat mannen nog wat van ons kunnen leren. Girl power in zijn puurste vorm. Dit is waarom meisjes die kickboksen een streepje voor hebben in het leven:

Je weet van je af te slaan

Jij laat niet over je heen lopen en weet van je af te slaan als dat nodig is. Als mensen jouw proberen te kleineren zal je dan ook zeker laten blijken dat je daar niet van gediend bent en dat ze wel even mogen dimmen met hun macho gedrag. Jij staat sterk in jouw schoenen.

Je Kan omgaan met tegenslagen

Zowel in de ring als in het leven. Jij hebt voor hete vuren gestaan en weet dan ook als geen ander hoe jij reageert op een tegenslag. Hoe? Nou simpel: jij herpakt je direct en vecht door tot het bittere einde. Stoppen of opgeven zit niet in jouw systeem. Tegenslagen maken je sterker. Letterlijk.

Jouw lichaam is damn hot

Halleluja, wat zie jij er goed uit. Buikspieren waar menig man jaloers op is, geen loshangende kip filetjes in de buurt van jouw oksel en beenspieren a.k.a. Cristiano Ronaldo; jouw lichaam is to die for.

Je wilt Winnen in het leven

Je houdt van winnen en daarmee heb jij een sterke winnaarsmentaliteit. Met een enorme motivatie en drive begin jij jouw dag en ga je voor winst. Een dag niet gewonnen, is een dag niet geleefd. En winnen van het leven is voor jou piece of cake.

Je bent niet snel vies van iets

Ongeacht de vieze handschoenen, overheersende zweetlucht in de zaal én het speeksel dat zich her en der op de mat bevindt, deins jij niet terug. Jij bent niet zo snel vies van dingen en deze karaktereigenschap redt jou ook meerdere malen in het dagelijkse leven. Denk maar eens terug aan dat gore vakantiehuisje van een aantal jaar geleden waar jij als enige van jouw vriendinnen heerlijk hebt geslapen.

Jij bent niet bang

Voor niets en niemand. Ook in een donker steegje gaan jouw nekharen niet overeind staan, want de eerste de beste die jou ook maar iets probeert pak jij bij z’n lurven. Oké, wellicht een beetje overdreven, maar jij laat je niet gek maken en bent niet bang van mensen.

Kortom: you go girl. Als kickboxer sta jij een dikke streep voor in het leven.

Speel jij ook nog voetbal? Dan heb je het helemaal gemaakt: Waarom meisjes die voetbal kijken 6-0 voorstaan in het leven

Reageer op artikel:
Waarom meisjes die kickboksen een streepje voor hebben in het leven
Sluiten