Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 4 dec 2017

Ha! Het is bewezen dat mensen die altijd te laat komen succesvoller zijn

Weer eens te laat vanmorgen? Omdat je last minute bedacht dat de was nog uit de machine moest, je je handschoenen niet kon vinden en je haar maar niet lekker wilde? Snappen we. Maar geen paniek, want we hebben goed nieuws voor de chronische laatkomers onder ons.

Toegegeven, wij bij Beautify hebben er ook een handje van om niet zo stipt op afspraken met vriendinnen te verschijnen. Of op ons werk. Ahum. Maar gelukkig hebben we goed nieuws. Want het blijkt uit onderzoek dat mensen die altijd te laat komen succesvoller zijn.

Je hebt mensen die altijd over stipt op tijd zijn, of zelfs te vroeg, en je hebt mensen die op de afgesproken tijd nog moeten vertrekken. Als je bij die laatste groep behoort, dan ben je waarschijnlijk niet zo sterk in het inschatten van tijd.

Bewezen dat mensen die altijd te laat komen succesvoller zijn

Uit onderzoek blijkt nu dat als je tot de laatkomers behoort, je altijd denkt dat je meer tijd hebt dan je in werkelijkheid hebt. De deelnemers aan het onderzoek dachten bijvoorbeeld gemiddeld na 77 seconden dat er een minuut was verstreken, in plaats van na 60 seconden.

Gelukkig ben je niet gedoemd om werkloos te zijn als je nooit op tijd ergens verschijnt. Sterker nog, wetenschappers zien jou instelling als een optimistische houding. En dat heeft ook voordelen.

Je denkt namelijk dat je meer kan doen in een dag. En daardoor word je ook écht succesvoller. Jij bent super gedreven en dat waarderen werkgevers.

Ook ben jij als laatkomer minder gestrest. Je denkt immers dat je nog tijd genoeg hebt. Daardoor ben je een relaxter persoon om mee te werken. Én daardoor ben jij ook gezonder, want stress is killing voor je gezondheid. Jij meldt je daarom minder vaak ziek.

Chronische laatkomers zijn succesvoller, minder gestresst én gezonder

Tja, eigenlijk verbaast het ons niet mega dat laatkomers succesvoller zijn. Als je overal te vroeg bent, verspil je gewoon heel tijd met wachten op ons. Toch?

We denken dat dit je ook interesseert: Moeite met opstaan? Dan ben je super intelligent blijkt uit onderzoek

Reageer op artikel:
Ha! Het is bewezen dat mensen die altijd te laat komen succesvoller zijn
Sluiten