Bewezen: Als je huilt tijdens een film ben je emotioneel sterk

Ben jij zo iemand die huilt tijdens (bijna) alle films? Logisch ook, wie kan er nou zijn tranen in bedwang houden bij het zien van de film Up tijdens het Carl & Ellie moment (bekijk het filmpje hieronder) of bij The Notebook?!

Maar laat die tranen maar komen lieve schatten, want mensen die huilen tijdens films zijn namelijk niet emotionele pussy’s maar juist emotioneel heel sterk, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek.Wetenschappelijke onderzoekjes

Onderzoekers hebben aangetoond dat maar liefst 92 procent van de mensen tenminste één keer huilt tijdens een film. Nee, je bent niet alleen. Helaas wordt huilen gezien als een vorm van zwakte. Dit geldt helemaal voor mannen om dat zij praktisch zijn opgegroeid met de tekst: ‘Echte mannen huilen niet’. Volgens onderzoek moeten we hier echter per direct mee stoppen en onze tranen lekker laten gaan. Ja, ook de mannen.

Als je huilt ben je namelijk emotioneel sterk:

Inlevingsvermogen maakt ons beter en sterker

Onderzoek heeft aangetoond dat fictie, of dit nou via literatuur is of via films, je inlevingsvermogen versterkt. Het zorgt ervoor dat we meer open-minded zijn en anderen kunnen begrijpen. Films helpen om onszelf te kunnen verplaatsen in iemand anders. Je ziet de wereld vanuit een ander perspectief.

Huilen vermindert stress en geeft een boost aan je mood

Er is zelfs onderzocht dat je tranen in bedwang houden je stress juist versterkt, wat uiteindelijk een negatief effect kan hebben op je fysieke gezondheid. En dat wil je natuurlijk voorkomen.

En daarbij is er nog een voordeel: tranen zorgen ervoor dat je beter kunt zien omdat ze je ogen van binnen schoonmaken. Kortom, als je binnenkort een traantje op voelt komen, schaam je niet. Omarm dit gevoel. Het zal alleen maar een positief effect hebben op langere termijn.

Reageer op artikel:
Bewezen: Als je huilt tijdens een film ben je emotioneel sterk
Sluiten