Yasmine Esser
Yasmine Esser Travel 28 mrt 2018

Bewezen: Als je een tijdje in het buitenland hebt gewoond ben je creatiever

Als jij tijdens je studie een uitwisseling hebt gedaan, een paar maanden in een ander land hebt gewoond of misschien voor je werk wel naar de andere kant van de wereld bent gegaan, ben je niet alleen een fantastische ervaring rijker. Want je hebt er ook een geweldige eigenschap aan over gehouden.

Waarschijnlijk heb je de tijd van je leven gehad toen je in het buitenland woonde, ook al was het misschien maar een maandje of twee. Je hebt nieuwe mensen ontmoet, geleerd hoe mensen in andere landen leven en feesten, nieuwe gerechten geproefd en gewoon een heel nieuwe wereld ontdekt.

Dat was geweldig. Maar dat niet alleen. Het blijkt namelijk ook uit Amerikaans onderzoek dat als je een tijdje in het buitenland hebt gewoond je creatiever bent dan andere mensen.

Mensen die in het buitenland hebben gewoond zijn creatiever

Psychologen van de Kellogg School of Management in Evanston hebben dit ontdekt toen ze studeten verschillende opdrachten lieten maken om hun creativiteit te testen. Wat bleek, de mensen die in het buitenland hadden gewoond volbrachten de testen veel beter. Bovendien gold: hoe meer buitenlandervaring, hoe creatiever de personen.

Onderzoekleider Adam Galinksky was niet verrast door de uitkomst. ’Het onderzoek laat zien dat er een voor psychologische transformatie plaatsvindt als mensen zich in een vreemd land vestigen. Hun creativiteit groeit, waarschijnlijk doordat ze hun best moeten doen zich aan te passen aan een nieuwe cultuur,’ zegt hij tegen NU.nl.

Mocht iemand in je leven daarom ooit zeggen dat je echt niet naar het buitenland moet gaan. Of op een andere manier negatief doen over buitenlandervaring, onthoud dan dat jij het waarschijnlijk veel verder gaat schoppen in het leven.

Reageer op artikel:
Bewezen: Als je een tijdje in het buitenland hebt gewoond ben je creatiever
Sluiten