Inga Stoit
Inga Stoit Nieuws 19 mei 2018

Say whut?! Mensen die geen alcohol drinken gaan eerder dood, neem daarom nog een glaasje

Dat alcohol slecht voor je is, weet jij allang. Maar dat jij als ‘alcohol drinker’ langer leeft, wist jij waarschijnlijk nog niet. Goed nieuws voor iedere wijnliefhebber dus. We zeggen dit niet omdat we onszelf een excuus willen verschaffen, nee, dit blijkt uit onderzoek.

Cheers. Wij drinken er nog eentje want het blijkt dat ‘drinkers’ langer leven. Volgens onderzoek van Time gaan non-alcoholische drinkers eerder dood. We maken dus geen grapje.

Mensen die niet drinken gaan eerder dood

Er werd twintig jaar lang onderzoek gedaan onder mensen tussen de 55 en 65, voor dit onderzoek. Er werd rekening gehouden met de individuele verschillen onderling (denk aan: sociale en economische levenswijze maar ook de mentale en fysieke gezondheid).

Volgens psycholoog Charles Holahan (die de studie leidde), bleek uit de resultaten dat non-alcoholische drinkers eerder dood gaan. Daarna pas kwam de zwaardere drinkers en als laatste de matige drinkers. Uiteraard blijft alcohol ongezond. Met mate drinken blijft dan ook verstandig.

Verklaring hiervoor

Een mogelijke verklaring voor het onverwachte resultaat is dat alchohol drinken, een goede manier is om sterke sociale netwerken te onderhouden. En ja, als je veel tijd doorbrengt met je vriendinnen, leef je gelukkiger en ook langer.

Wij zijn maar wat blij met dit nieuws. Wijn drinken is gewoon een goede zaak. We nemen er vanavond eentje extra.

Reageer op artikel:
Say whut?! Mensen die geen alcohol drinken gaan eerder dood, neem daarom nog een glaasje
Sluiten