Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 4 mrt 2017

Bewezen: We worden steeds ouder worden dus maak je op voor omavriendschap met je bestie

Fijn nieuws voor het weekend! Onze levensverwachting schiet omhoog en dat is reden voor een feestje. Voor ons lijkt het grannyleven nog heel ver weg, maar houd er maar rekening mee dat je wel eens stokoud kunt worden. Die omavriendschap met je bestie zit er aan te komen.

We worden stokoude mensjes

Wij mensen worden steeds ouder. Als je bent geboren in de jaren 90 dan is je levensverwachting ongeveer tachtig jaar. Kinderen die tien jaar geleden zijn geboren, in 2007, zullen naar verwachting alweer 2,3 jaar ouder worden. In 2030 zal de levensverwachting de grens van negentig jaar passeren.

Meisjes die in 2030 worden geboren, zullen in Zuid-Korea gemiddeld zelfs bijna 91 jaar oud worden. Dit komt vooral door hun goede manier van leven. Zij hebben over het algemeen een lage bloeddruk, roken weinig, eten gezond en hebben een goede gezondheidszorg.

Terwijl vroeger werd gedacht dat de levensverwachting van negentig jaar nooit zou worden gehaald, denken onderzoekers nu dat het einde van de stijging nog lang niet voorbij is.

En wij?

Nederlandse meisjes die in 2030 worden geboren worden gemiddeld 85,4 jaar. De jongens die dan geboren worden zullen een leeftijd kunnen bereiken van 83,7 jaar. Daarmee staan onze boys op de vijfde plek wereldwijd. De Amerikanen hebben de laagste levensverwachting in vergelijking met andere rijke landen. Dit komt mede door hoge moordcijfers, overgewicht en slechte toegang tot gezondheidszorg.

Wij Nederlanders doen het zo slecht nog niet, applausje voor ons. Bereid je voor op nog zo’n zestig jaar vriendschap met je besties. Die omavriendschappen zitten er écht aan te komen.

LEES OOK: Deze 83-jarige vrouw is het voorbeeld hoe iedereen oud wil worden

Reageer op artikel:
Bewezen: We worden steeds ouder worden dus maak je op voor omavriendschap met je bestie
Sluiten