Renée
Renée | LinkedIn Body & Mind 16 aug 2019

Geen zin om ongesteld te worden op vakantie? Deze pil stelt je menstruatie uit

Je koffer is ingepakt en in gedachten lig je al in je bikini op het witte strand. En dan komt het besef moment: shit, je moet ongesteld worden. Mocht je dat écht, écht, écht niet willen, dan is er nu een oplossing voor. De Britse drogist Superdrug verkoopt een Period Delay Pill waarmee je menstruatie uitstellen ineens heel makkelijk wordt.

Ja, dat lees je goed. Je kunt je menstruatie uitstellen door een pil te slikken. We vertellen je er in dit artikel meer over.

Je menstruatie uitstellen met een speciale pil

Het is natuurlijk niet het einde van de wereld om ongesteld te worden, maar we kunnen ons voorstellen dat je er tijdens je vakantie misschien helemaal geen zin in hebt. Je menstruatie uitstellen klinkt dan ineens heel verleidelijk. Maar hoe werkt de Period Delay Pill?

Je kunt een doosje van dertig, zestig of negentig pillen Period Delay Pills bestellen. De bedoeling is dat je het driemaal daags slikt en je begint hier drie dagen vóór je menstruatie mee. De pil bevat een synthetisch hormoon genaamd progestin wat ook in anticonceptiepillen zit. Let op, het is geen anticonceptiepil. Het beschermt je dus niet tegen een zwangerschap.

Belangrijke kanttekening

De pil is niet zomaar van jou, want het moet voorgeschreven worden. Superdrug biedt dan weer wel een online dokter service aan. Door een formulier in te vullen met je medische geschiedenis bepaalt hun team van doktoren of je aanvraag goedgekeurd wordt.

Houd er rekening mee dat het niet zomaar een pil is, want ook hieraan zitten bijwerkingen. Denk bijvoorbeeld aan gevoelige borsten, misselijkheid, hoofdpijn, lager libido en mood swings. Lees je dus goed in voordat je de pil inneemt.

GlamourNSMBL

Reageer op artikel:
Geen zin om ongesteld te worden op vakantie? Deze pil stelt je menstruatie uit
Sluiten