Renée
Renée | LinkedIn Nieuws 16 jan 2018

Je overdrijft niet: Het is bewezen hoe erg menstruatiepijn echt is

Als je het liefst vrij vraagt als je ongesteld bent (en de pijnstillers niet aan te slepen zijn) wéét je wat erge menstruatiepijn is. Iedereen die jou vertelt dat het allemaal wel meevalt kun je vanaf nu de mond snoeren: ongesteld zijn kan namelijk net zo pijnlijk zijn als een hartaanval.

Zeven dagen buikkramp en pijnlijke borsten waar je U tegen zegt… Menstruatiepijn is verschrikkelijk. Om maar te zwijgen over de rug- en hoofdpijn die erbij komt kijken. Gelukkig is er goed nieuws, want artsen nemen menstruatiepijn steeds serieuzer.

Menstruatiepijn is écht heel erg

John Guillebard, professor aan de University College London, staat je namelijk bij. Hij omschrijft de pijn als ‘bijna net zo erg als het hebben van een hartaanval’. Dus néé, de pijn zit niet in je hoofd en wordt eindelijk erkend.

Eén op de vijf vrouwen ervaart zoveel pijn dat het moeilijk is om in het dagelijks leven te functioneren. En helaas, vooral jonge vrouwen hebben hiermee te maken. Professor John hoopt hier in ieder geval mee te bereiken dat het probleem de aandacht krijgt die het verdient.

Gelukkig is je menstruatie niet echt zo erg als een hartaanval. Aan een hartaanval sterven immers duizenden mensen per jaar.

Wel is het fijn dat er eindelijk een man is die menstruatiepijn begrijpt. Tot er een wondermiddel ontwikkeld wordt, helpen deze tips gelukkig ook om de pijn te verminderen.

Reageer op artikel:
Je overdrijft niet: Het is bewezen hoe erg menstruatiepijn echt is
Sluiten