Feestje vanavond? Met deze 4 tips gaan jouw nepwimpers 10 x zo lang mee

We zijn gek op nepwimpers. Niet iedereen is namelijk gezegend met een set waaiers en daarom zijn we maar wát blij dat we ze ook kunnen faken. Des te leuker is het nog wanneer we feestjes hebben waar we helemaal kunnen uitpakken. Veren, steentjes, sterretjes, noem maar op. Hoe gekker hoe beter. Maar dan? Aan het einde van de avond zijn ze viezig en wil je ze eigenlijk weer netjes terug in het doosje doen. De vraag is echter nu met welke middelen je ervoor kan zorgen dat je ze nog veel vaker kan dragen dan één keer:

1. Haal de lijm er altijd af

Wanneer je de lijm telkens laat zitten en op den duur opbouwt, beschadig je de wimperband. Hierdoor kunnen de wimpers ongelijk gaan ogen wat natuurlijk alles behalve de bedoeling is. Daarbij kan de ophoping ook zorgen voor een bron van bacteriën. Haal daarom altijd de lijm eraf na een avondje feest en doe het zo voorzichtig mogelijk.

2. Maak ze schoon met warm water

Vul een bakje met schoon, heet water en laat de nepwimpers er 30 seconden in weken. Zo kan er eventuele mascara, oogschaduw en andere troep losweken. Doe dit wel alleen wanneer je ‘neppe’ nepwimpers gebruikt en niet wanneer je ze van echt haar gebruikt. Deze zijn namelijk stukken gevoeliger en kunnen door de hitte hun vorm verliezen. Wimpers die zijn gemaakt van echte haren kun je beter weken in lauwwarm water.

3. Maak ze schoon

Kunstmatige wimpers kun je schoonmaken met alcohol, maar wimpers van hogere kwaliteit kun je beter reinigen met een milde water gebaseerde make-up remover. Verwijder de restjes make-up met een schone tissue.

4. Let op met extra speciale wimpers

Dan hebben we het over wimpersets met veren, steentjes en andere poespas. Dit kun je helaas niet zo makkelijk schoonmaken. Zorg bij deze dat je in ieder geval de lijmranden goed weghaalt en ga desnoods wat gerichter te werken met een oorstaafje en wat make-up remover. Succes!

Reageer op artikel:
Feestje vanavond? Met deze 4 tips gaan jouw nepwimpers 10 x zo lang mee
Sluiten