Met deze 5 tips gaat je kostbare weekend minder snel voorbij

Op woensdag hebben we het er al over: het weekend. We hebben al duizenden plannen, of juist niet. Maar één ding weten we allemaal zeker, we kunnen niet wachten om onder het genot van een wijntje het weekend op vrijdagmiddag in te luiden. Maar voordat je weet is het weer maandag, het weekend ging weer veel te snel voorbij…

Gelukkig zijn er een aantal tips waarmee je nog meer gaat genieten van je weekend. En dat je het gevoel hebt dat het minder snel voorbij gaat:

1. Doe de dingen die jij echt wilt doen

Vaak komen er in het weekend dingen om de hoek kijken die je van jezelf móet doen. Bijvoorbeeld nog langs je ouders waar je eigenlijk even geen zin in hebt. Probeer op dat soort momenten voor jezelf te kiezen en wees daar eerlijk over tegen je omgeving. Zeker weten dat je ouders het prima vinden dat je een andere keer komt eten. Doe in plaats daarvan de dingen waar jij, ja echt jij, zin in hebt.

2. Maak een planning

Het is natuurlijk heerlijk om af en toe het weekend helemaal blanco in te gaan. Toch blijkt dat je naderhand het gevoel hebt dat je niks hebt gedaan het weekend. Maak daarom een planning met een paar dingen die je graag wilt doen. Bijvoorbeeld met een vriendin eten of die ene goede film kijken. Dan kijk je met veel meer plezier terug op je geslaagde weekend.

3. Sta niet té laat op

Tuurlijk is het weekend ook bedoeld om de boel eens goed op stelten te zitten in je favo kroeg of club. Maar probeer jezelf niet helemaal te laten gaan waardoor je om 16:00 uur nog lamlendig in je bed ligt op zaterdag. Je krijgt er namelijk altijd spijt van. Kies er daarom voor om je kroegje te verlaten om 03:00 uur en de volgende dag om 12:00 uur weer je dag te beginnen. Zo pak je van de nacht én de dag iets mee.

4. Denk op zondag: nog een hele dag. In plaats van: het is bijna maandag

Nederlanders zijn dol op klagen. Zondag roept dan ook bij velen het gevoel op dat het alweer bijna maandag is. Dat denk je ook niet van maandag op dinsdag of wel soms? Doe het daarom vooral niet. Zie zondag als een dag van je weekend en geef het zijn jeu wat het verdient.

5. Geniet met volle teugen

Last but not least: geniet met volle teugen van je kostbare vrije daagjes. Besef je op zaterdag én zondag dat niemand je iets kan maken en dat het helemaal aan jou is wat je gaat uitvreten. Succes gegarandeerd.

Op deze manier wordt maandag jouw favo dag

#1 Trek je mooiste kleren aan op maandagochtend. Benieuwd naar de andere tips? Klik dan op de foto:

Reageer op artikel:
Met deze 5 tips gaat je kostbare weekend minder snel voorbij
Sluiten