Met deze 6 super simpele trucs eet je gezonder zonder énige moeite

We weten allemaal wel wat gezond is zoals groente, fruit en wat je beter kunt laten liggen. Eigenlijk, jammer genoeg, alles met suiker. Maar easy is het nog niet om iedere dag genoeg vitaminen binnen te krijgen. Daarom maken we het leven een stuk makkelijker voor je met zes super simpele hacks.

Eet je groente rauw

Oké, sommige groenten zijn gewoon niet te pruimen als je ze rauw eet. Maar spinazie bijvoorbeeld, kun je prima als rauwkost gebruiken. Het neemt véél meer ruimt in op je bord en je moet minstens drie keer zo lang kauwen. Je eet daarom minder slechte dingen.

Leg je pizza eerst op een servet

Pizza druipt van het vet. Wil je minder calorieën en vet binnenkrijgen, leg dan een pizzapunt op een servetje, voordat je het opeet. Het servet zal een groot deel van het vet absorberen. Zo kun je meer pizza eten.

Eet pasta van courgette

Even wennen, maar net zo yum. Schaf een spirelli aan en maak van je courgette in een handomdraai spaghetti sliertjes.

Maak ijsblokjes met een smaakje

In plaats van alleen water te gebruiken, voeg je ook een paar druppels citroensap toe en vries je het in. De volgende ochtend haal je de blokjes eruit en doe je dit in je glas water. Ontzettend goed om je ochtend mee te beginnen voor je spijsvertering en zo krijg je direct een shot vitamine C binnen. En misschien nog wel het allerbelangrijkste, het is verfrissend en lekker.

Gebruik Griekse yoghurt in plaats van mayo

Hm, ja niet bij je frietjes natuurlijk, maar wel door bijvoorbeeld saus bij rijstgerechten. Of als je wraps wilt besmeren.

Voeg peulvruchten toe aan je stamppot

Een beetje minder aardappels en in plaats daarvan bijvoorbeeld witte bonen. Stamp ze gewoon mee met je stamper.

LEES OOK: Healthfans opgelet: dit is de waarheid over biologisch eten

Reageer op artikel:
Met deze 6 super simpele trucs eet je gezonder zonder énige moeite
Sluiten