Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty 23 mrt 2015

Met deze drie simpele stappen creëer je een perfecte neus

Ben je niet zo'n held in het contouren van je gezicht? Wij hebben de meest simpele manier voor je om het moeilijkste onderdeel van je gezicht te shapen: Je neus.

Contouren is lastig. Gebruik je teveel contrasten, dan ziet het er erg ‘make-upperig’ en opvallend uit. De kunst om het er naturel uit te laten zien is om goed te blenden. Wanneer je dit driestappenplan volgt kan het niet misgaan.

Vooraf

Begin met het aanbrengen van je normale foundation. Het contouren van je neus doe je nadat je je foundation en concealer hebt aangebracht.

Stap 1. Highlighten

Om de perfecte neus te creëren begin je met het highlighten van het midden van je neus. Gebruik hiervoor geen glitterige highlighter, aangezien je wel wil shapen maar niet wil glimmen. Beter is het om een glanzende highlighter te gebruiken in één kleur lichter dan je huidskleur. Kijk of de naam ‘radiant’ of ‘brightening’ bevat, dan weet je dat je goed zit. Breng de highlighter in een streep aan op je neusbrug, en stop vlak voordat je het einde van je neus bereikt. Dep daarna een dotje op het puntje van je neus, alsof je een uitroepteken maakt.

Stap 2. Blenden

Gebruik een sponsje of je ringvinger om de streep te verzachten. Druk de concealer eerst ‘in’ je huid, daarna verzacht je de randjes door ze wat uit te wrijven.

Stap 3. Shaduw

Een poeder om mee te shapen ziet er natuurlijker uit dan een crème. Je kunt voor het aanbrengen een klein blending kwastje gebruiken, net zoals je gebruikt voor je oogschaduw in je arcadeboog. Zorg dat het overtollige poeder van het kwastje af is en begin met contouren aan de binnenkant van je oog. Trek deze lijn door tot aan het einde van je neus. Neem ook de zijkant van je neus mee. Begin rustig met een beetje kleur, en bepaal daarna of er meer of minder kleur op moet.

Klaar!

Blend de highlighter en het poeder nog voor de laatste keer met een sponsje, je vingers of een kwast om ervoor te zorgen dat je contour werk er zo naturel mogelijk uitziet, en dan ben je klaar.

Reageer op artikel:
Met deze drie simpele stappen creëer je een perfecte neus
Sluiten