Met deze high heels guide loop je altijd perfect op hakken

Vrouwen zijn allemaal dol op mooie hakken. Maar mooie hakken gaan verloren zonder een goed stel benen en voeten die weten hoe ze erop moeten lopen. Maar gelukkig zijn er genoeg tips die jou een 'voetje' gaan helpen:

Tip 1: Heel to toe

Veel vrouwen zijn geneigd om eerst de tenen op de grond te zetten gevolgd door de hak. Echter moet dit juist andersom. Zo ziet het er namelijk natuurlijker uit én het loopt ook nog een beter doordat je steviger op je voet staat.

Tip 2: Kleine stapjes

Niets ziet er gekker uit dan wanneer je grote stappen neemt als je hakken aan hebt. Het is niet erg om kleine stappen te nemen, het ziet er zelfs vrouwelijker uit. Daarnaast maak je het jezelf ook makkelijker.

Tip 3: Visualiseer jezelf

Visualiseer jezelf alsof je op een catwalk staat. Probeer dan vervolgens in een rechte lijn te lopen over straat. Nu hoef je je niet continu voor te doen als een catwalkmodel maar het loopt oprecht mooier als je er een fractie van gebruikt.

Tip 4: Van blokhak naar stiletto

Als je nog niet een fervente hakkenloopster bent probeer dat dan ook niet direct te zijn. Gelukkig zijn blokhakken tegenwoordig helemaal hip dus begin daarmee. Zo laat je je voeten wennen aan de toch wel onnatuurlijke stand. Probeer elke keer als je weer hakken koopt een iets moeilijkere hak uit te kiezen tot je uiteindelijk de veertien centimeter stiletto bereikt.

Tip 5: Koop kritisch hakken

Koop hakken niet alleen omdat ze mooi zijn. Negen van de tien keer eindigen ze dan namelijk achterin je kast en dat is een zonde van je geld. Pas daarom altijd je hakken goed en doe dit niet na een dag winkelen, dan zijn je voeten namelijk opgezet. Kies kritisch, zo heb je veel meer plezier van je aankoop.

Tip 6: Thuis oefenen

Als je een paar nieuwe hakken hebt gekocht trek deze dan een keer een avondje aan, gewoon als je thuis bent. Loop er de hele avond op en loop ook eens de trap op. Zo loop je ze direct een beetje in en zie je er niet als Bambi uit als je ze tijdens dat leuke feestje aantrekt. Sowieso is je huis een perfecte oefenplek. Oefening baart kunst en het is ook een klein beetje gewennig. Maar uiteindelijk zul je zien dat je er zelfs mee kunt rennen.

LEES OOK: Waarom vrouwen die hakken dragen sexy, elegant en goed in bed zijn

Reageer op artikel:
Met deze high heels guide loop je altijd perfect op hakken
Sluiten