Met deze nieuwe nagellaktrend fonkelen je nagels zoals nooit tevoren

Met een fijne topcoat kun je je nagels flink laten shinen. Maar als je van écht fonkelende nagels houdt, is de nieuwste trend op het gebied van nailart misschien iets voor jou. Het heet ‘shattered glass nails’ en je steelt er gegarandeerd de show mee.

Het begon allemaal met een Instagram-post van Eunkyung Park, een Koreaanse celebrity mail artist. Op de foto staat een gemanicuurde hand. De nagels lijken, door het gebruik van kleine stukjes cellofaan, te bestaan uit gebroken glas. En het effect is prachtig. Omdat de nagels het licht weerkaatsen, blinken ze als sterren.

Super shiny nagels binnen handbereik

De nagels zien er super ingewikkeld uit, maar niets is wat het lijkt. Zo doe je het: snijd of knip cellofaan in kleine reepjes. Breng dan een basecoat aan op je nagels. Vervolgens breng je, zoals je gewend bent, een kleurtje aan en een topcoat. Wacht niet tot de topcoat droog is, want nu is het moment om de stukjes cellofaan op je nagels te leggen, in een patroon dat je zelf wilt. Daarna breng je nog een laagje topcoat aan.

Voor wie het toch allemaal te veel gedoe vindt, is er goed nieuws. Volgens Refinery29 is beautybrand Amorepacific bezig om stickers te ontwikkelen die het hele proces vereenvoudigen.

Als inspiratie hebben we vast de mooiste beelden voor je uitgezocht.

LEES OOK: Yes! Nagellakexpert Debbie verklapt hoe je nagellak écht langer blijft zitten

Reageer op artikel:
Met deze nieuwe nagellaktrend fonkelen je nagels zoals nooit tevoren
Sluiten