Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 28 mrt 2017

Met deze simpele truc heb je never nooit meer last van een jetlag

Naar een nieuwe land reizen is fantastisch. Maar een ding is toch wel een beetje een dingetje en dat is de jetlag. ’s Middags in slaap vallen en ’s avonds de slaap niet kunnen vatten, is niet bevorderlijk voor je vakantie. En daarom hebben we de allerbeste tip ooit gevonden, zodat je nooit maar dan ook never nooit meer, last hebt van een jetlag.

We weten niet hoe het met jullie zit, maar een jetlag kan een behoorlijke domper zijn voor je reis. Nog voor het diner in slaap vallen en vervolgens een nacht lang naar je plafond staren, zorgt ervoor dat je overdag niet optimaal van je vakantie kunt genieten. En dat is niet alleen behoorlijk irritant, het is ook nog eens zonde van je mooie reis.

Gelukkig kun je er iets aan doen, vóórdat je vertrekt, zodat je zeker weten geen last zult hebben van een jetlag. En het is nog super simpel ook.

Dit is de ultieme tip om een jetlag te voorkomen

De sleutel tot succes is hoe je slaapt voordat je je reis begint. Een jetlag is namelijk het resultaat van een verstoord ritme. En je zult dan ook het meeste last hebben van een jetlag, als je normaal heel gestructureerd leeft.

Gelukkig hoef je niet mega af te wijken van je normale dagstructuur als je een jetlag wilt voorkomen. Het enige wat je hoeft te doen is voordat je op reis gaat je slaappatroon aanpassen. Als je naar het oosten toe vliegt, dus richting Azië, ga dan een week voor je vertrek alvast een uurtje of twee uurtjes eerder naar bed. En sta ook eerder op.

Ga je richting het westen – de Verenigde Staten of Canada bijvoorbeeld – ga dan een uurtje later naar bed voor je vertrekt.

Grappig feitje over de jetlag

Nog een saillant detail over de jetleg: bij de meeste mensen is dit erger als je richting het oosten reist. Je kort namelijk je dag in als je die kant op reist. En dat is verwarrend voor je brein.

Ga je richting het westen, dan lijkt de dag gewoon wat langer, net als wanneer je later naar bed zou gaan en dat is makkelijker voor je hersenen om te verwerken.

Dit is ook leuk: Haha! Er is een Nederlands dorp in Japan met drijvende hotelkamers

Reageer op artikel:
Met deze simpele truc heb je never nooit meer last van een jetlag
Sluiten