Met deze snelle stappen heb je binnen een mum van tijd weer prachtige voeten

De zomer is voorbij, de herfst komt er aan. En ondanks dat je slippers ingeruild gaan worden voor dichte laarsjes is het toch belangrijk om je voeten weer een opknapbeurt te geven. Wij durven te wedden dat ook jij je voeten soms best wel eens verwaarloost. Don’t. Omdat we allemaal tijd tekort hebben, hierbij veertien snelle stappen.

1) Voor je ook maar begint, zet je voeten in een badje en maak ze schoon. Haal één voet uit het badje en droog deze grondig af.
2) Verwijder je oude nagellak met een nagellak remover.
3) Knip vervolgens je teennagels. Kies voor een rechte of een ronde vorm.
4) Vijl je nagels mooi en glad. Van knippen alleen krijg je vaak geen mooie egale lijn.
5) Scrub daarna je voeten. Je hebt hiervoor speciale scrubs.
6) Tijd om de eeltplekken bij te vijlen of te raspen. Doe dit voorzichtig zodat je niet te grote stukken huid weg schraapt. Gebruik een vijl voor de fijne huid met weinig eelt en een rasp voor de stevigere huid met eeltplekken.
7) Niet vergeten: de nagelriemen. Doe speciale nagelriemcrème op elke nagelriem en masseer de crème in. Zet je voet terug in het badje en laat de nagelriemcrème verder intrekken.

Herhaal nu de stappen bij je andere voet.

[one_half][/one_half][one_half_last][/one_half_last]

8) Haal je ene voet weer uit het water. Droog ook deze keer je voet weer goed af.
9) Duw je nagelriemen naar achter en opzij richting je huid. Je nagelriemen zijn nu zacht van de crème waardoor dit makkelijk zal gaan.
10) Verwijder het vuil onder je nagels. Doe dit grondig, vuil dat blijft zitten kan namelijk zorgen voor niet zo lekker ruikende voeten.
11) Knip je nagelriemen bij. Niet te kort, er mag een randje blijven zitten.
12) Gebruik een verzorging voor je nagels. Het lijkt op nagellak maar je kunt het vergelijken met de moisturizer die je aanbrengt onder je foundation.
13) Zorg dat je je tenen spreidt en voorkom knoeien en beschadigingen tijdens het lakken.
14) Tijd voor het lakken. Gebruik eerst een basecoat (dit voorkomt gele nagels), daarna je favoriete kleur nagellak en als laatste een topcoat zodat je nagellak beter blijft zitten.

[one_half][/one_half][one_half_last][/one_half_last]

Extra tips van pedicure An Suwimon

Droog altijd na het douchen je voeten grondig af. Dit voorkomt nare geurtjes. Vergeet niet net zoals de rest van je lichaam je voeten in te smeren met bodylotion om ze te moisturizen. En als laatste, nagels vertellen je meer dan je denkt. Kijk daarom goed naar je nagels. Ribbels of gekke verkleuringen kunnen duiden op vitamine tekort.

Productie: Beautify.nl
Met dank aan: Conservatorium hotel/ Akasha Holistic Wellbeing Centre en in het bijzonder pedicure specialist An Suwimon.

Reageer op artikel:
Met deze snelle stappen heb je binnen een mum van tijd weer prachtige voeten
Sluiten