Omani McDaniels
Omani McDaniels Life 19 mrt 2016

Met deze struggles moeten vrouwen die niet altijd hun emotie tonen té vaak dealen

Vrouwen die niet gauw hun emoties tonen worden snel als hard gezien. Daarnaast worden ze al gauw beplakt met de term: bitch. Maar alleen omdat ze niet direct in tranen uitbarsten bij het zien van Titanic, betekent niet dat ze gevoelloos zijn. Hun emoties leven gewoon niet op de voorgrond. Hier wat herkenbare dingen voor de vrouwen met een hard randje:

Advies geven

Mensen komen naar jou als ze de harde waarheid willen. Als ze gesust willen worden met lieve onzin, waardoor ze zich tijdelijk beter voelen, zijn ze bij jou aan het verkeerde adres. Geen bullshit. Jij vindt namelijk dat ze de waarheid verdienen en dat het hen uiteindelijk juist zal helpen. Het is soms even slikken, maar je vriendinnen weten precies wat ze aan je hebben. En dat wordt gewaardeerd.

Tranentrekkers

Je zit met je meiden een jankfilm te kijken en je hoort iedereen om je heen snotteren. Je vriendinnen hebben soms zelfs de neiging om te kijken naar jouw ‘emotieloze’ reactie tijdens de zieligste stukjes. Je vindt het heus wel sneu wat er gebeurt en je geniet ook wel van de film. Maar je bent te realistisch om op te gaan in de emoties van de acteurs. Je weet tenslotte dat het allemaal gespeeld is.

Troosten

Je vindt het lastig als mensen in je omgeving heel emotioneel worden, omdat je je vaak geen houding weet te geven. Je vindt het moeilijk om hen te troosten, niet omdat je niet met hen meevoelt, maar omdat je zelf niet op die wijze je emotie toont. Als je zelf emotioneel wordt, dan trek je je een beetje terug en wil je niet per se bij mensen in de buurt zijn.

Kwetsbaarheid tonen

Jouw harde randje heb je ter zelfbescherming. Kwetsbaar zijn voor anderen vind je moeilijk, darom doe je dat ook niet zo snel. Je emotie uit zich vaak op andere manieren. Je wordt heel gedreven op je werk of je verwerkt het op een creatieve wijze. Als je dan toch besluit aan iemand je emotie te tonen, dan is dat niet zomaar iemand. Diegene staat heel dicht bij je en heeft zijn of haar loyaliteit bewezen. Die persoon zal niet wegrennen als jij op je breekbaarst bent.

Harteloosheid

Mensen in je omgeving hebben snel de neiging om je ‘harteloos’ of een ‘bitch’ te noemen. Dit vind je natuurlijk super leuk. Not. Het is niet dat je geen gevoel hebt, je loopt er gewoon niet mee te koop. En dat zou ook helemaal niet moeten hoeven. Jij dealt met gevoelens op een andere manier dan de meesten, maar je dealt er wel mee.

Geen filter

Je hebt vast wel eens de opmerking te horen gekregen dat je geen filter hebt. Nou, dat klopt.. deels. Het is heus niet alsof je nooit nadenkt over de dingen die je zegt, het is gewoon zo dat je zelf veel meer kunt hebben dan de meeste mensen om je heen. Dat gepaard met je ‘emotieloze’ blik, kan ervoor zorgen dat je hard overkomt. Zonder dat je dat zo bedoelt.

Stiekem romantisch

Mensen hebben van jou het idee dat je helemaal geen romanticus bent, maar het zal ze verbazen hoeveel je stiekem van romantiek houdt. Met dat over the top, zoetsappige gezeik heb je niet zoveel. Maar een oprecht, romantisch gebaar zal jou veel meer doen dan de meeste mensen denken.

Loyaal

Wat anderen van jou denken doet jou heel weinig. Jouw hardheid is wat dat betreft een groot voordeel. Al helemaal als je voor je vrienden op moet komen. Dan ben jij een waakhond met vlijmscherpe tanden, die voor het vuur gaat voor de mensen waar je om geeft. Jouw vriendengroep is dan ook een groep mensen die door een heftige selectieprocedure is geweest. Jij laat niet iedereen zomaar toe. Als je ze wel hebt toegelaten, betekent het ook dat ze voor het leven zijn.

Harde vrouwen zijn slechts hard op de voorgrond. Er is een wereld van emotie verstopt achter die ‘emotieloze’ uitdrukking. Jouw hardheid zal je helpen in je carrière en op andere vlakken in je leven. Wees niet bang om mensen toe te laten, maar schaam je ook niet voor het feit dat je niet altijd je emoties toont. Gebruik deze eigenschap goed, want het zou zomaar je kracht kunnen zijn. Vergeet alleen niet af en toe te filteren of je wat zachter op te stellen.

LEES OOK: Waarom het hebben van een resting bitch face júist iets goeds kan zijn

Reageer op artikel:
Met deze struggles moeten vrouwen die niet altijd hun emotie tonen té vaak dealen
Sluiten