Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 28 dec 2014

Met deze tips en tricks start jij straks iedere week met een lach

De maandag blijft een taaie. Hoe zorg je er nu voor dat die druilerige dag wat dragelijker wordt? Het is lang niet zo moeilijk als je zou verwachten. Met deze tips start jij fruitiger aan je nieuwe week dan ooit tevoren:

Ruim op

Maak van zondag je wasdag. Handdoeken, lakens, etc, etc. Niet alleen schone was op maandag is fijn, maar ook dingen als een opgeruimde computer of kamer. Zorg dat alle afwas is gedaan. Werk je financiën bij. Allemaal waardeloze dingen om te doen, maar er tegenop hikken is nog vele malen erger. Slaap je ook meteen beter op zondagnacht.

Organiseer

Zorg dat je je agenda weer netjes op een rijtje hebt voor je start aan een nieuwe week. Maak eetafspraken, plan die ene meeting, bel je moeder en ga zo maar door. Suf, maar handig. Loop je tenminste niet meer halverwege de week tegen een vergeten afspraak aan.

Maak een eet-plan

Moeite met nog voor jezelf te koken aan het einde van de lange werkdag? Begrijpelijk. Probeer daarom eens een week menu voor jezelf op te stellen. Zo kun je bijvoorbeeld aan het begin van de week boodschappen doen voor alle dagen en verspil je ook geen eten meer door de scherpe planning. Ideaal!

Tijd voor jezelf

Hoewel tijd voor jezelf plannen misschien niet meer op het lijstje lijkt te passen, kun je het wel combineren met bovenstaande. Waarom niet een fijn maskertje aanbrengen tijdens het doen van de was? Of je nagels verzorgen tijdens het telefoneren? (handsfree, dus). Verzorgd en verfrist aan een nieuwe week beginnen gaat je misschien meer goed doen dan je zou denken.

Ga op tijd naar bed

Cliché, maar hé! Daarom niet minder belangrijk. Op zondag laat naar bed achtervolgt je vervolgens de rest van de week. Zonde dus. Ga op tijd naar bed en zorg dat je ook in een goed ritme blijft. Natuurlijk, een uitschieter moet een keer kunnen, maar let goed op jezelf. Een goeie nachtrust op doet namelijk wonderen voor de rest van je week.

Reageer op artikel:
Met deze tips en tricks start jij straks iedere week met een lach
Sluiten