Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Gezondheid 9 okt 2014
Leestijd: 2 minuten

Daten en dieëten? Zo wordt dat een appeltje eitje

Daten en diëten. Hoewel het geweldig rijmt zijn het twee dingen die totaal niet samen lijken te gaan. Hoe zorg je nu dat je netjes aan je dieet trouw blijft, maar ook aan een leuke date?

Drankje doen

Een wijntje of een cocktail. Heerlijk, maar niet voor je dieet. In een alcoholische versnapering zit namelijk al een bom aan calorieën. Hoe los je het op? Verschuif de date naar een eerder tijdstip. Een wijntje kun je namelijk prima inwisselen voor een kopje koffie of thee. Natuurlijk, alcohol maakt de spanning van een eerste date aanzienlijk dragelijker, maar bedenk maar zo: alcohol maakt je geen ander mens, slechts iets minder zenuwachtig.

Uit eten

Uit eten gaan is nu eenmaal één van de meest favoriete date activiteiten. Echter zit je dan al snel met het probleem dat zo’n beetje alles op de kaart wel iets bevat wat écht niet in je dieet past (frietjes mét mayo). Je hebt dan twee opties: 1. Weet je naar welk restaurant jullie gaan? Zoek dan de kaart alvast online op. Zo kun je vast rustig nadenken over of er iets tussenzit wat je met plezier kunt eten en zo niet dan 2. zorg je dat je de rest van de dag niet teveel eet zodat je in de avond toch een klein beetje kunt zondigen.

Thuis eten

Eten bij jou thuis betekent dat jij de touwtjes in handen hebt op het gebied van eten. Laat die vent maar eens zien hoe lekker gezond eten kan zijn.

Activiteiten plannen

Na een aantal dates hoef je echt niet iedere keer weer te eindigen in een tentje voor een hapje of een drankje. Niets mis met een heerlijke wandeling door het park of een stukje fietsen. En zo verbrand je ook weer meteen een aantal calorieën. Erg fijn.

Reageer op artikel:
Daten en dieëten? Zo wordt dat een appeltje eitje
Sluiten