Met deze tips kun je de hele avond op hakken lopen zonder zere voeten te krijgen

Vrouwen die hakken dragen zijn sexy, elegant en goed in bed. Maar helaas heb je aan het einde van de avond wel zere voeten. Wacht nog even met je sneakers aantrekken als je geen zin meer hebt in pijn. Want wij hebben namelijk de ultieme tips voor je.

Kies je hakken wijs

Het draait niet alleen om de hoogte van de hakken hoe erg je voeten pijn gaan doen. Zo lopen stevige hakken lekkerder dan naaldhakken. Logisch: bij naaldhakken rust je hele gewicht op je voorvoet en op een dun hakje. Bij een dikkere hak sta je veel comfortabeler. Ook een platform onder je voorvoet kan helpen. Zo heb je wel de hoogte, maar merk je er minder van. Verder is het essentieel dat je de goede maat koopt. Te kleine schoenen knellen en bij te grote schoenen schuift je voet heel irritant naar voren.

Pas je looptechniek aan

Zonder de juiste techniek heb je veel meer last van pijnlijke voeten. Als je op hakken loopt, beweeg je meer vanuit je heupen dan vanuit je benen. Het is belangrijk om je heupen en knieën te ontspannen, vooral als je je bijvoorbeeld wilt omdraaien. Als je loopt, zet je voeten dan voor elkaar en niet naast elkaar. Zet eerst je hak neer en dan pas de rest van je voet.

Gebruik zooltjes

Van Lady’s Secrets bijvoorbeeld. Deze zooltjes, in verschillende vormen, zijn schokdempend. Je kunt ook gelzooltjes gebruiken onder je voorvoet.

Gebruik tape

Geen duct tape, maar bijvoorbeeld Leukoplast. Hiermee maak je de derde en vierde teen van je voeten, geteld vanaf je grote teen, aan elkaar vast. Draai gewoon een stukje tape om je tenen heen. Zo ontlast je de zenuw die precies tussen die twee tenen doorloopt. Je zult veel minder pijn hebben in de bal van je voeten.

LEES OOK: Waarom vrouwen die hakken dragen sexy, elegant en goed in bed zijn

Reageer op artikel:
Met deze tips kun je de hele avond op hakken lopen zonder zere voeten te krijgen
Sluiten