Met deze tips word jij een master in vlechten

Vlechten zijn niet meer weg te denken. Ze worden steeds extravaganter, creatiever, maar ook ingewikkelder. En omdat we allemaal allang aan het oefenen zijn om de laatste vlechttrends bij te houden en zelf een prof te worden kunnen je vast nog wel wat tips gebruiken:

Tip 1: Bouw het langzaam op

Je zal niet gelijk een master in vlechten worden. Bouw het langzaam op. Maak eerst een gewone vlecht, probeer daarna in te vlechten, en ga daarna verder. Probeer bijvoorbeeld je haar in 3 strengen te verdelen. Maak van 1/3e van je haar een vlecht. Zet die tijdelijk even vast met een elastiekje, maak nu met je overige twee strengen en je gevlechte streng één vlecht. Dat ziet er al een stuk professioneler uit dan een ‘gewone’ vlecht. Een goede volgende stap is de vissengraatvlecht.

Kijk deze video om te zien hoe je een invlecht maakt.

Tip 2: Wees gelukkig met messy haar

Messy kan het hele jaar door. Ook in je vlecht. Je vlechten zullen in het begin niet perfect gaan en er daardoor misschien wat rommelig uitzien. Zorg dat je vlecht overal even rommelig is en je hebt een perfecte messy vlecht gemaakt.

Tip 3: Het is fijner als je haar niet net gewassen is

Voor vlechten heb je geen schoon haar nodig. Als je haar net gewassen is, is het schoon, zacht en glad. Dat helpt niet bij het maken van vlechten. Je plukken zakken makkelijk uit en je strengen hebben geen grip. Heb je net je haar gewassen en wil je toch een vlecht? Neem wat volumepoeder om je haar stroef te maken. Je haar niet gewassen maar is het té vet bovenop? Gebruik alleen een beetje droogshampoo bij je roots en je rockt de hele dag een prachtige hairdo.

Tip 4: Oefening baart kunst

Geef de moed niet op, blijf oefenen. Tijdens het TV kijken, op andere momenten waarop je even aan het ontspannen bent. Je zult zien hoe snel je het onder de knie krijgt.

Tip 5: Wees creatief

Durf te proberen, er is geen mislukking. Zolang jij daarna maar in de spiegel kijkt en denkt ‘ja, dit is perfect’. En wie weet vind jij wel de nieuwste vlechttrend uit.

Inspiratie

Reageer op artikel:
Met deze tips word jij een master in vlechten
Sluiten