Redactie
Redactie Gesponsord 20 feb 2020

Met deze trends maak je jouw industriële interieur nog sfeervoller

Een industrieel interieur is het helemaal momenteel. Maar het vraagt wel wat creativiteit om van je industriële inrichting een sfeervol geheel te maken. Met deze tips moet het vast wel lukken om je woning om te toveren tot een stoer paradijsje.

Verlichting

Verlichting speelt een belangrijke rol in je huis. Lampen zijn echte sfeermakers. In een industriële woning staan robuuste lampen natuurlijk mooi. Je kunt kiezen voor grote hanglampen, maar ook hot zijn vloerlampen. Ze zorgen niet alleen voor sfeervolle verlichting, je kunt ze ook zo lekker handig kwijt in de hoekjes van je kamer waarvan je even niet weet wat je ermee aan moet. Ben je handig? Knutsel dan zelf een industriële lamp in elkaar, bijvoorbeeld van een gietijzeren emmer of zinken prullenbak.

Interieur Veneta
Bron: Veneta Veneta

Vloer

Bij een industriële look denk je natuurlijk al snel aan een vloer met van die grote houten planken met vette knoesten erin. Snappen we. En is ook zeker een blikvanger. Maar wil je echt over the top industrieel gaan, denk dan eens aan een betonnen vloer. In combinatie met metalen deurposten en raamkozijnen heb je dan echt een heel mooie industriële woonkamer.

Raamdecoratie

Misschien een beetje onderschat is raamdecoratie. Terwijl het juist zo belangrijk is wat je voor de ramen hangt. Sla je daarmee de plank mis, dan is het hele idee van je industriële interieur naar de maan. Je kunt bij bijvoorbeeld Veneta.com eens inspiratie opdoen voor raamdecoratie op maat. Het mooie van die webshop is dat ze er tot 40% goedkoper zijn dan een speciaalzaak, omdat er direct van de fabriek wordt geleverd. Er komen dus geen tussenpartijen bij kijken en er zijn geen dure showrooms of winkelpanden die jij als klant moet helpen betalen. Adviseurs van de online shop rijden door heel Nederland en komen gratis en vrijblijvend opmeten en advies geven. Doe je dat meten liever zelf, maar heb je een foutje gemaakt? Kan gebeuren. Dan krijg je gewoon gratis een nieuw product.

interieur Veneta
Bron: Veneta Veneta

Meubels

Met meubels kun je naar hartenlust variëren in een industriële woning. Grote leren stoelen kun je combineren met aluminium kasten en grove houten tafels. Maar ook met een groene velours bank sla je geen modderfiguur. Om de meubels heen kun je spelen met metaal en steen. Heb je een bakstenen muurtje? Lekker laten staan en niks meer aan doen!

Accessoires

Accessoires maken je interieur af. Zeker bij een industriële look kun je daarmee nog wat extra sfeer toevoegen. Denk aan een enorme (houten) klok, een bedrukte kist met planten erin of een kledingrek in je woonkamer. Ook met grote kaarsenhouders kun je de boel net even dat tikkie extra geven. Het hoeft allemaal echt niet duur te zijn. Speur wat leuke woonwinkels af, of ga juist eens naar een tweedehandswinkel. Ook (rommel)markten zijn ideale plekken om leuke accessoires te scoren.

in samenwerking met Veneta.com

Reageer op artikel:
Met deze trends maak je jouw industriële interieur nog sfeervoller
Sluiten