Met een droge huid kun je deze ingrediënten het beste vermijden

Smeren, smeren, smeren. De koude lucht is zo streng voor onze huid dat we niet veel anders doen deze winter. Echter moet je wel opletten met wat je allemaal opsmeert als je last hebt van een droge huid. Niet iedere crème zal namelijk het beste met je voorhebben. Tijd om een nieuwe crème aan te schaffen? Kijk dan eerst even goed of het niet één van de volgende ingrediënten bevat. Deze kun je beter vermijden:

1. Retinoïden

Hoewel dit een erg werkzaam ingrediënt is tegen acne, rimpels en andere afwijkende huidcondities, kan het de huid ook verschrikkelijk uitdrogen. Irritatie komt daarom ook vaak kijken bij gebruik van dit product en daarom is het een echte no-go om nog eens aan te brengen op een al uitgedroogde huid.

2. Benzoyl Peroxide

Ook dit sterke goedje wordt gebruikt om acné mee te bestrijden, maar laat de huid vaak droog en geïrriteerd achter. Gevolgen van Benzoyl Peroxide zijn droge velletjes, jeuk, irritatie en roodheid. Het liefst dus zoveel mogelijk vermijden of anders alleen plaatselijk aanbrengen.

3. Alcohol

Deze spreekt redelijk voor zich, maar bijna alle crèmes bevatten alcohol. Dit is vaak ook wel nodig aangezien een kleine hoeveelheid alcohol er voor zorgt dat de huid het product opneemt. Het beste kun je echter kiezen voor een dikke crème waar alcohol laag onderaan de ingrediëntenlijst staat. Hoe lager hij staat, des te minder alcohol bevat het product.

4. Salicylzuur

Deze stof kán goed werken om de huid juist zachter te maken. Echter kan het, wanneer het verkeerd wordt gebruikt, ook erg uitdrogend werken. Zorg dat je bij het aanbrengen van dit zuur (wat soms in de vorm van serums komt) altijd je dermatoloog informeert over de juiste gebruikswijze.

5. Parfum

Parfum is een van de leiders op het gebied van huidallergieën. Veel crèmes bevatten net als alcohol ook parfum. Merk je dat je huid hier gevoelig voor is? Probeer dan zeker eens parfumvrije producten zoals bijvoorbeeld Dermolin.

Reageer op artikel:
Met een droge huid kun je deze ingrediënten het beste vermijden
Sluiten