Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Nieuws 24 apr 2018

Het is bewezen! Als je sproetjes hebt ben je knapper dan vrouwen zonder sproetjes

Had jij als kind veel sproetjes? Dan werd je op het schoolplein misschien wel uitgemaakt voor sproetenkop. Terwijl het eigenlijk iets is om heel erg trots op te zijn. En na vandaag al helemaal, want het is bewezen dat mensen mét sproetjes knapper zijn dan mensen zonder sproetjes. BAM.

Door de stralende lentezon beginnen veel mensen ze weer te krijgen: sproetjes. Wij zijn hier altijd al fan van geweest, maar het is ook écht bewezen dat vrouwen met sproetjes knapper zijn dan vrouwen zonder sproetjes.

De zeven schoonheden

De zeven schoonheden kennen we allemaal. En veel vrouwen dromen ervan om er minimaal drie te hebben. Ze zouden wel kuiltjes in hun wangen willen hebben of een moedervlekje boven hun lip.

Sproetjes maken je aantrekkelijker

De Schotse psycholoog David Perrett heeft onderzoek gedaan naar de ‘schoonheidsfoutjes’. Hij ontdekte dat een kleine afwijking in het gezicht iemand juist aantrekkelijker maak.

Dat komt omdat je opvalt door een onderscheidend kenmerk in jouw gezicht. Het maakt je anders dan anderen en daardoor aantrekkelijker. Oftewel, je valt meer op dan mensen die een gemiddeld gezicht hebben zonder ‘schoonheidsfoutjes’. En dat geldt zeker voor sproetjes.

Verberg je sproetjes nooit meer

Schaamde jij je vroeger voor je sproetjes? Dat is na dit artikel verleden tijd, want verberg je sproetjes nóóit meer onder een dikke laag make-up, ze maken je prachtig.

Reageer op artikel:
Het is bewezen! Als je sproetjes hebt ben je knapper dan vrouwen zonder sproetjes
Sluiten