Redactie
Redactie Love 27 okt 2020

Doet jouw partner dit? Dan heb je te maken met micro-cheating en het is verschrikkelijk

Vaak denk je pas aan vreemdgaan als je partner met iemand zoent. Of nog verder gaat. Maar ook wanneer je liefde kleine dingen verborgen voor je houdt, kan het al gezien worden als vreemdgaan. Micro-cheating is tegenwoordig namelijk een ding in relaties en het is zo net verschrikkelijk als dat het klinkt.

Erachter komen dat je partner is vreemdgegaan, is het ergste wat je kan overkomen in een relatie. Terwijl jij nog helemaal gek op hem of haar bent, heeft jouw liefde ondertussen iemand anders gehad. Het zorgt niet alleen voor een gebroken hart, maar ook jou vertrouwen wordt hierdoor kapot gemaakt.

Wat is micro-cheating?

Vreemdgaan tijdens een relatie is al verschrikkelijk en nu er een nieuw soort vreemdgaan bestaat, betekent dit ook dat je op nog meer rode vlaggen kunt letten in je relatie. Micro-cheating is, de naam zegt het al, wanneer je partner kleine dingen doet tijdens je relatie die niet helemaal pluis zijn.

Dit kan ervoor zorgen dat je vriend(in) gevoelens krijgt voor iemand anders. De naam klinkt misschien minder erg, maar het is iets wat je écht niet wil meemaken als je een monogame relatie bent aangegaan.

Signalen dat je te maken hebt met micro-cheating

De signalen klinken misschien minder heftig dan wanneer je partner met een ander kust of zelfs het bed deelt, maar de gevolgen zijn net zo erg. Dit zijn de drie belangrijkste signalen.

1. Je partner houdt een goede vriendschap geheim

Klinkt niet alsof vriend(in) echt iets fouts doet, maar toch wordt dit gezien als micro-cheating. Waarom? Hoewel ze nooit echt de grens zijn overschreven, hebben ze toch iets geheim voor je gehouden. Waarom zou je lover iets voor je verbergen als het niets betekent? Als hij of zij dit doet weet diegene diep van binnen dat er toch iets meer speelt dan alleen vriendschap.

2. Je partner is erg beschermend over hun telefoon

Je partner zit constant op zijn of haar telefoon wanneer jullie samen zijn. Je mag absoluut niet mee kijken en deze telefoon mag je al helemaal niet gebruiken. Als de telefoon ook nog eens bewust meegenomen wordt naar de wc, is het opletten geblazen.

3. Je partner voelt zich aangevallen wanneer je begint over shady gedrag

Zodra je over het shady gedrag begint, heb je ruzie. Je krijgt verwijten naar je hoofd. Want waarom doe je zo paranoïde? Waarom val je hem/haar aan? Laat je niet meteen gek maken – als je het idee hebt dat er iets aan de hand is zou je er over moeten kunnen praten. Als er niks aan het handje is, zou je vriend(in) rustig reageren.

Lees ook: Waarom vinden wij vreemdgaan zo erg? Een seksuologe vertelt het ons

Reageer op artikel:
Doet jouw partner dit? Dan heb je te maken met micro-cheating en het is verschrikkelijk
Sluiten