Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Nieuws 29 mei 2018

Ook zo’n last van migraine de laatste tijd? Dit komt door het onweer

Heb jij het idee dat jouw migraine erger wordt als het onweert? Daar zou je best weleens gelijk in kunnen hebben, althans dat zegt neuroloog Michel Ferrari. De migraine zou worden gestimuleerd door de elektrische lading in de lucht. WTF?!

Oh neeeee, het is weer zover. Migraine is echt vreselijk en het verpest letterlijk je hele dag. En als het dan ook nog eens gaat onweren (wat ook vreselijk is) kan het zelfs nog erger worden. Waarom?!

Migraine door onweer

Het schijnt dus écht zo te zijn dat je meer last krijgt van migraine als het onweert. En heel erg gek klinkt het verhaal van Michel Ferrari ook niet. Hij stelt dat de migraine kan worden gestimuleerd door de elektrische lading in de lucht als het onweert.

Ook de luchtdruk verandert als het onweert (dat daalt heel snel), en dat is een trigger voor een migraineaanval. Door de luchtdrukverandering worden zenuwen in sommige delen van de hersenen opeens heel actief, terwijl ze daarvoor nog relatief inactief waren (als je hier een ERROR krijgt, kun je het beste even zijn boek lezen).

Migraine cijfer van de dag

Natuurlijk geldt dit niet voor iedereen maar er zijn wel veel aanwijzingen dat onweer je migraine kan stimuleren. Op Weeronline.nl geven ze dagelijks een migraine cijfer aan het weer. Handig, dan weet je voortaan wat je kunt verwachten.

Zo is het vandaag, dinsdag, een hel als je net boven Flevoland woont. Daar is de kans op migraine groot.

Reageer op artikel:
Ook zo’n last van migraine de laatste tijd? Dit komt door het onweer
Sluiten