Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 22 mei 2018

Ein-de-lijk! Er is een nieuw middel tegen migraine goedgekeurd dus zeg maar ‘doei’ tegen je helse pijnen

Mensen die zeggen dat je maar een paracetamol moet slikken, als je vertelt over je migraine-aanval, kun je wel wat aandoen. Helaas heb je daar de kracht niet voor als weer eens wordt geveld door helse pijnen. Gelukkig is nu eindelijk de redding nabij. Want er is een nieuw middel tegen migraine goedgekeurd.

Migraine is vreselijk. En het is echt wel wat meer dan een beetje hoofdpijn. Sterker nog, je hoofd barst uit elkaar, je kunt geen licht verdragen en je bent ook nog eens gigantisch misselijk door de pijn.

Heb je last van migraine? Dan ben je niet de enige. Zeker 10 procent van de Nederlandse bevolking lijdt aan deze aandoening. Maar een goed werkend middel was er helaas nog niet. Tot nu dan.

Migraine: wat te doen?

In de Verenigde Staten is deze week namelijk een nieuw medicijn op de markt gekomen tegen migraine. Hierdoor zouden jouw heftige hoofdpijnaanvallen verleden tijd moeten zijn.

Het middel heet Aimovig en het is een maandelijkse injectie. Klinkt heftig, maar volgens verschillende onderzoekers is dit middel ‘een doorbraak voor patiënten’. Volgens Michel Ferrari, hoogleraar neurologie van het LUMC in Leiden is dit middel echt baanbrekend. Tegen Nieuwsuur zegt hij namelijk dat dit middel ook geen bijwerkingen geeft op de korte termijn.

De bijwerkingen op de lange termijn moeten nog wel onderzocht worden. Maar halleluja, wat zijn we blij dat er eindelijk een middel is dat werkt.

Eindelijk een migraine middel tegen je migraine-aanval

Het middel is nog niet op de Europese markt te verkrijgen, omdat het nog goedgekeurd moet worden door het Europees Medicijnagentschap (EMA). Daarna is het de vraag of het middel vergoed gaat worden door zorgverzekeringen. Want een duur grapje is het wel, Aimovig kost 6000 euro per patiënt per jaar. Slik, dat is natuurlijk wel een heftig bedrag om op te hoesten.

De redding is in ieder geval nabij. Hopelijk hoef je dan deze dingen nooit meer te horen.

Reageer op artikel:
Ein-de-lijk! Er is een nieuw middel tegen migraine goedgekeurd dus zeg maar ‘doei’ tegen je helse pijnen
Sluiten