Last van migraine? Dit is alles wat je erover wilt weten

Er zijn veel mensen die de pech hebben dat ze zo nu en dan last hebben van migraine. Die vervelende hoofdpijn is ontzettend irritant omdat er weinig is wat je ertegen kunt doen. Daarom hebben we een overzicht gemaakt met alles wat je erover wilt weten.

Migraine

Dat migraine mega belemmerend is, snappen we allemaal wel. Er is een grote kans dat je wel iemand kent die eens in de zoveel tijd last heeft van de vervelende hoofdpijn.

Vaak start de migraine met slecht zicht en eindigt het in enorme hoofdpijn waarbij zelf het licht pijnlijk is. Daar wil je natuurlijk vanaf, maar er zijn nog geen medicijnen voor die bij iedereen helpen.

Om je toch een beetje te helpen, hebben we alles uitgezocht wat je wilt weten over migraine. Op die manier weet je er in ieder geval alles vanaf.

Wat zijn de symptomen van migraine?

Migraine komt in verschillende fasen. Dat betekent dat als je vroeg je signalen herkent, je het hopelijk tegen kunt gaan. Migraine ontstaat uit de waarschuwingsfase, aurafase, hoofdpijnfase en de herstelfase.
Wil je meer weten over de symptomen van migraine en de verschillende fasen waarin het voorkomt? Lees dan hier meer.

De aurafase van migraine

De aurafase van migraine is iets wat veel mensen herkennen. Het is de fase waarin je lichaam meestal last krijgt van visuele klachten, voordat de hoofdpijn echt doorzet. Alles over de aura’s lees je hier.

Wat triggert een aanval?

Een migraineaanval komt niet altijd zomaar opzetten. Er zijn namelijk een paar factoren die een aanval mogelijk triggeren. Dat zijn dingen zoals stress, weersomstandigheden, vermoeidheid, menstruatie en voeding. Wil je meer weten over de triggers van een migraine-aanval en hoe je hiermee om kunt gaan? Lees dan hier meer.

Hoe voorkom je een aanval?

Er is nog niet echt een duidelijk medicijn tegen migraine. Maar er is onlangs wel een medicijn goedgekeurd door de Europese Commissie die een aanval zou kunnen voorkomen. Wil je meer over dit preventieve medicijn te weten komen? Lees dan hier meer.

Het verschil tussen migraine en hoofdpijn?

Veel mensen geven aan dat migraine kloppende of bonzende hoofdpijn veroorzaakt aan een kant van het hoofd. De pijn is zo erg, dat veel mensen niet door kunnen gaan met hun dagelijkse dingen. Met een normale hoofdpijn is dit vaak wel te doen.

Wil je meer weten over het verschil tussen migraine en hoofdpijn? Dat lees je hier.

Wat te doen bij een aanval?

Heb je helaas niet de signalen herkent en zet de migraine al door? Dan is het moeilijk om er snel vanaf te komen. Toch zijn er wel een paar opties die je pijn wellicht verminderen. Denk aan speciale medicijnen of andere natuurlijke manieren.

Wil je meer weten over wat je kunt doen bij een migraine-aanval? Dat vind je hier.

Reageer op artikel:
Last van migraine? Dit is alles wat je erover wilt weten
Sluiten