Miljonair in 5 jaar? O yeah, het kan en dit is hoe

Yasmine Esser 2 feb 2016 Life

Miljonair worden is niet voor iedereen weggelegd. Maar denk niet dat het voor jou per se onhaalbaar is. Als je écht wilt, dan kan het. Binnen vijf jaar zelfs.

Goed, je hebt een briljant idee. En je wilt daar bijvoorbeeld je eigen bedrijf voor oprichten. Helemaal goed. Als je deze tips volgt ga je daar ongelooflijk succesvol mee worden.

Omgaan met je omgeving

Rijk worden gaat niet vanzelf, je zult er kei-hard voor moeten werken. Je omgeving zal het niet altijd begrijpen als jij weer verjaardagen, feestdagen en etentjes cancelt omdat je wilt doorwerken. Als je echt miljonair wilt worden, dan laat je je niet door hen beïnvloeden. Zeg dat je hun gevoelens begrijpt, maar dat je toch niet komt.

Zorg dat je altijd de verwachtingen van tevoren zo goed mogelijk probeert te managen. Geef aan dat je het de komende periode bijvoorbeeld druk zal hebben en dat als je een keer afzegt het écht met werk te maken heeft en het geen zwak excuus is. Zo zijn de mensen om je heen al voorbereid en zullen ze minder teleurgesteld zijn. Plus, als je er wél bij bent wordt het extra gewaardeerd.

Hou je financiën in de gaten

Nogal wiedes misschien, maar toch belangrijk. Ondernemers hebben nogal de neiging om vooral te focussen op hoe het geld binnenstroomt en minder op de uitgaven. Maar als je echt die zes nullen op je bankrekening wilt zien, is het belangrijk om ook te letten op de kosten. Weet precies wat er binnenkomt en wat er uitgaat.

Offer dingen op

Soms kun je dingen niet doen, die je wel graag had willen doen. Vanwege tijd, of vanwege geld. Nobody said it was easy. Blijf daar niet om treuren. Focus je op het positieve en hou altijd je hogere doel voor ogen.

Omgaan met tegenslagen

Als je investeert in je toekomst, kan het zijn dat je eerst even heel hard op een houtje moet bijten. Financieel bijvoorbeeld. Dan wil je je boodschappen afrekenen, maar is je saldo niet toereikend. Even slikken en dan gewoon doorgaan. Het kan ook zijn dat het anders loopt dan je had verwacht. Treur niet in een hoekje maar anticipeer op de situatie. Trek een nieuw plan en ga weer volle kracht vooruit.

Vraag om hulp

Het is moeilijk om de controle uit handen te geven. En het is ook moeilijk om je te omringen met mensen die dingen beter kunnen dan jij. Maar het is ook onwijs slim, want samen kom je zo veel verder. Durf je kwetsbaar op te stellen. Twee weten meer dan één.

Wees professioneel

Wees een expert in jouw vakgebied. Dat doe je door constant up-to-date te blijven en te weten wat er speelt bij de concurrentie en in de markt. Zie je project ook niet als een hobby, maar als je beroep. Neem je bedrijf serieus en weet waar je mee bezig bent.

Denk groot, groter, groots

En laat niemand jou vertellen dat je ideeën onhaalbaar of niet te realiseren zijn. De wereld is veranderd door mensen met ideeën die eerst gek leken of onlogisch. Niemand verandert de wereld met een normaal plan. Ook jij kunt dit.

LEES OOK: 5 dingen die je rijk laten voelen zonder geld

Reageer op artikel:
Miljonair in 5 jaar? O yeah, het kan en dit is hoe
Sluiten