Om deze redenen heb jij minder honger wanneer het zo warm is

Terwijl je normaal gesproken om de haverklap richting de keuken loopt om iets te snacken, heb je nu het idee dat je veel minder honger hebt. En dat allemaal sinds het zonnetje weer volop schijnt. Herkenbaar?

Het is volkomen normaal om minder honger te hebben als het zo warm is buiten.  En dat heeft alles te maken met de energie die ons lichaam nodig heeft.

Minder honger tijdens de hitte

Zodra je iets eet, moet je lichaam dit verwerken. Maar wanneer het warme dag is, heeft je lichaam daar iets meer moeite mee omdat de spijsvertering veel warmte opwekt in je lichaam. En je lichaam wil natuurlijk júist koel blijven tijdens deze hitte. Om dusdanig koel te blijven neemt je lichaam een voorzorgsmaatregel, en dat zorgt ervoor dat je niet zoveel honger hebt.

Wist je trouwens dat de verwerking van eiwitten zorgt voor de meeste warmte? Misschien is het dan nu eindelijk duidelijk waarom je tijdens warm weer minder zin hebt in die lekkere borrelplankjes vol kaasjes en worstjes.

Zweten

We weten nu dat je lichaam zo koel mogelijk wil blijven, maar waarom is dat? Als je het warm hebt ga je gegarandeerd zweten. Tijdens het zweten verlies je veel vocht en daarom is het belangrijk om genoeg te drinken.

Tijdens het zweten verlies je niet alleen vocht, maar ook mineralen en vitaminen. En laat je lichaam dat nou net heel graag willen behouden.

via GIPHY

En oh ja, wanneer je lekker de hele dag in de zon zit, probeer dan niet te veel wijntjes, biertjes en andere alcoholische versnaperingen te drinken. Dit zal namelijk zorgen voor nog meer vochtverlies. Sure, het is heerlijk om een ijskoud wijntje te drinken in de zon, maar drink dan met mate ;-).

Lees ook: Let’s get healthy – 3 simpele gewoonten die je gezondheid een boost geven

Reageer op artikel:
Om deze redenen heb jij minder honger wanneer het zo warm is
Sluiten