Inga Stoit
Inga Stoit Nieuws 1 mei 2018

Ben jij ook zo slecht in minder snoepen? Ahááá, dit is niet jouw schuld

De zomer komt eraan en daarom wil jij misschien minder snoepen. Je doet jouw best door gezond te ontbijten en veel gezonde snacks mee te nemen naar school of werk. Eenmaal thuis gaat het mis. Potverdorie. Je hebt je de hele dag super netjes gedragen maar later op de dag; kan je de verleiding niet weerstaan. Neem het jezelf niet kwalijk, het is namelijk niet jouw schuld.

Het ligt niet aan jou maar aan al die overheerlijke reclames. Op iedere hoek van de straat hangt wel iets lekkers, bijvoorbeeld het bushokje met een burger daarin afgebeeld. Mocht je besluiten dit hapje te negeren word je vervolgens verleid door een ijsje op Instagram. Overal waar je kijkt is lekker eten, hierdoor ga je zeker niet minder snoepen.

Minder snoepen

Al die flitsende reclamebeelden hebben invloed op jouw zoete trek, dit bewezen psychologen van de Universiteit van Amsterdam. Er werd onderzoek gedaan waarbij deelnemers verschillende foto’s van snacks te zien kregen, deze werden uit elkaar gehouden als ‘zwart’ en ‘wit’.

Zwart (ongezond) stond voor ongezonde snacks als koek en taart. En wit voor (gezond), noten en rozijnen. De foto’s werden meerdere malen getoond om de deelnemers lekker te maken.

Ondanks dat de deelnemers zich bewust waren van het ongezonde eten kozen zij hier 70 procent vaker voor. Slechts 20 procent koos voor het gezonde eten en de overige 10 procent had in beide geen trek.

Conclusie

Het blijkt daarom dat reclame ervoor zorgt dat jij gaat watertanden als je al die lekkere hapjes ziet. Je bent je bewust van de gezondere opties maar toch kies je liever voor de minder gezonde.

Het verlangen is groot en wint van het verstand. So hé; je bent niet slap wanneer je een zak chips open scheurt, het komt door de advertenties. Wees niet te streng oor jezelf, je kunt er niets aan doen.

Reageer op artikel:
Ben jij ook zo slecht in minder snoepen? Ahááá, dit is niet jouw schuld
Sluiten