Anne-Flore Muller
Anne-Flore Muller Life 31 aug 2018

Minder stressen doe je zo: over deze 5 dingen heb je geen controle dus pieker er vooral niet over

Het is zo’n dag. De brug staat open, het regent pijpenstelen en je hebt weet nog steeds niet wat je met je leven wilt. Genoeg ingrediënten om over te piekeren. Wil je minder stressen? Maak je dan niet langer druk over deze vijf dingen.

Minder stressen

We piekeren allemaal. En soms kan zelfs het kleinste dingetje ons al slapeloze nachten bezorgen. Maar piekeren over dingen waar je toch geen invloed op hebt, daar kun jij je mooie hoofdje maar beter niet over breken.

Het weer

Het weer is precies zoiets wat ons soms stress kan bezorgen. Maar door te piekeren over het feit dat weer regent terwijl je op de fiets moet stappen, gaat het niet ineens mooi weer worden. Dus: trek je regenjas aan en ga gewapend met paraplu de deur uit. Meer kun je er niet aan doen.

Veranderingen

Het is fijn dat het leven altijd veranderd, want dat betekent dat er altijd betere tijden aan kunnen komen. Maar tegelijkertijd betekent het ook dat alles soms ineens heel anders kan lopen dan gepland. En daar kun je stress van krijgen. Maar probeer ook hier niet over te piekeren, want het hoort er nou eenmaal gewoon bij.

Het verleden

Lig jij ook vaak te piekeren over dingen die je gedaan hebt? Dat is heel herkenbaar, maar weer een voorbeeld van energie verspillen aan iets dat je toch niet kan veranderen. Kijk liever vooruit, want de toekomst is een stuk interessanter om over na te denken. Toch?

Het verkeer

In de file staan is zeker niet je grootste hobby. Je grootste irritatie, dat wel. Maar probeer er het mooiste van te maken. Misschien is er wel een telefoontje dat je nog moet plegen? Zo besteed jij je tijd toch nuttig, en ben je zen in plaats van gestrest als je op je bestemming aankomt.

Wat andere mensen denken

Gedachtenlezen lijkt ons geweldig. Maar dat kan voor zover wij weten nog steeds niet. Dus heeft stressen over de hersenspinsels van anderen helemaal geen nut. Probeer er dus niet over te piekeren, en doe vooral gewoon lekker waar jij je goed bij voelt. Want dat is uiteindelijk het belangrijkste, als je het ons vraagt.

Ha! Met deze trucs kom je eindelijk van je onderkin af

 

Elitedaily

Reageer op artikel:
Minder stressen doe je zo: over deze 5 dingen heb je geen controle dus pieker er vooral niet over
Sluiten