Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 7 jan 2015

Is dit de leukste studie ooit? Minor voor de ultieme selfie

Er bestaat nog geen universitaire graad of een bachelor titel voor het maken van selfies. Voor diegene die dat jammer vinden is er nu dé oplossing. Er bestaat sinds kort een heus echte selfie minor.

City Literary Institute is een school voor volwassenenonderwijs in Londen. Sinds kort biedt de school een minor aan in ‘de kunst van het zelfportretten maken’. In platte taal een minor in het maken van foto’s van jezelf, het liefst op de meest gekke plekken of tijdens het uitgaan, toch?

Maar als je nu denkt dat je daar mag komen met je iPhone en naar buiten loopt met de meest fantastische foto’s, dan heb je het mis. De minor is niet toegankelijk voor beginners en niet voor iPhones. Het is belangrijk dat je al kennis hebt gemaakt met het maken van foto’s met een spiegelreflexcamera. ISO is één van de dingen die je moét weten bijvoorbeeld en hoe je een diafragma kan aanpassen.

Aan het ‘Selfie Queen B’ worden hangt wel een prijskaartje. Je betaalt voor de cursus 132 pond. Omgerekend in euro’s is dat ongeveer 167 euro. Koopje toch? Daarvoor leer je in een maand tijd wel kritisch te kijken naar selfies en deze te analyseren. Daarnaast leg je zelf een portfolio aan die door toekomstige studenten zal worden beoordeeld. De cursus duurt een maand en daarna ben je gepromoveerd van selfie beginner naar een selfie goeroe.

Reageer op artikel:
Is dit de leukste studie ooit? Minor voor de ultieme selfie
Sluiten