Deze 6 dingen zijn zó herkenbaar als je misofonie hebt (en toch met de trein moet reizen)

Als er één ding is wat echt een opgave is voor mensen met misofonie – een hersenaandoening waarbij specifieke geluiden extreme gevoelens van woede, walging of haat opwekken – is dat reizen met de trein. Hier komen de meest vreselijke geluiden samen en als je niet beter zou weten zou je denken dat je in de dierentuin bent beland. Herkenbaar? Dan zijn deze 6 dingen dat ook voor jou:

1. Verpakte broodjes

Er zijn mensen die hun broodje verpakken in aluminiumfolie of plastic. Oké, niet heel raar denk je dan. Maar als ze hun broodje vervolgens gaan eten halen ze hem nét niet helemaal uit het folie. Dat resulteert erin dat ze na elke hap het broodje verder uit de verpakking moeten halen en dat kraakt enorm. Lekker ergens anders gaan zitten dus.

2. Appels zijn de hel voor mensen met misofonie

Mensen die appels eten doen het er gewoon om. Bij elke hap klinkt het alsof er een rotsblok afbreekt. Wij kunnen bijna niks bedenken wat erger is dan een medereiziger die een appel naar binnen werkt. Argh.

3. De stiltecoupé is niet stil

Het liefst ga je tijdens je reis in de stiltecoupé zitten, maar wat blijkt.. heel veel mensen hebben het idee achter ‘stilte’ niet goed begrepen (of eigenlijk totaal niet). In de stiltecoupé wordt namelijk net zo goed een bak yoghurt met muesli uitgeschraapt of een zak chips opengetrokken, tot grote ergernis van jou.

4. Mensen die ademen

Niet alleen eetgeluiden zijn irritant, ademen kan minstens zo erg zijn. Sommige mensen hebben niet eens door dat ze hard ademen of ze doen het er gewoon om. Vooral mensen die zelf naar muziek zitten te luisteren kunnen er wat van. Vermijden, vermijden, vermijden.

5. Wortels zijn een nachtmerrie

Doe alsjeblieft niemand met misofonie dit aan. Wortels knagen. Dat doen konijnen, niet volwassen mensen. Vooral niet in de trein, met een bak stinkende hummus erbij. Discussie over.

6. Klepperende prullenbak

We’ve all been there. Je hebt in een drukke trein een plek weten te veroveren, en dat is soms heel wat. Als de trein vertrekt blijkt dat je totaal op de verkeerde plek bent gaan zitten. Een klepperende prullenbak (en dat maakt oprecht veel lawaai) kan je hele dag verpesten.

18 x herkenbaar als je je vre-se-lijk ergert aan irritante eetgeluiden

Reageer op artikel:
Deze 6 dingen zijn zó herkenbaar als je misofonie hebt (en toch met de trein moet reizen)
Sluiten