Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 21 nov 2018

Misschien wel het smerigste kledingstuk dat je hebt: Zo vies is je sjaal echt

Als het goed is trek je iedere dag – of misschien wel vaker per dag – een schone onderbroek aan. En ook je truien en jeans was je regelmatig. Maar er is een kledingstuk dat je bijna nooit in de wasmachine gooit, terwijl ‘ie toch echt super ranzig is.

We hebben het over je sjaal. Waarschijnlijk je grote vriend in deze bar koude tijden. Je hebt ‘m iedere dag wel om en je wast ‘m misschien maar een paar keer per seizoen. Of maar één keer per jaar (oeps, guilty).

Je sjaal komt tegen je gezicht aan, waar make-up op zit. Je sjaal absorbeert je parfum. Maar ook de lucht uit dat kaasfonduerestaurant. Om nog maar te spreken over de keren dat je sjaal op de grond viel of op een gore plek in een donkere kroeg belandde.

Super goor: je sjaal is een vies ding

Je sjaal is waarschijnlijk het goorste kledingstuk dat je bezit. Misschien toch eens tijd om je geliefde doek een sopje te geven?

Veel sjaals kunnen gelukkig gewoon in de wasmachine, maar als ‘ie van een delicaat stofje is, wil je dat misschien liever niet.

Hoe je ‘m dan wast? In babyshampoo en een grote kom water. Je laat het tien minuten weken en spoelt ‘m dan uit in koud water. Hetzelfde kun je natuurlijk ook met je handschoenen en muts doen. Want die zijn waarschijnlijk ook niet heel schoon…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Misschien wel het smerigste kledingstuk dat je hebt: Zo vies is je sjaal echt
Sluiten