5 x bekende modehuizen die zich inzetten voor de strijd tegen Corona

Nu we alweer in de 6e quarantaineweek zitten, weten we het zeker. Het coronavirus verspreidt zich mega snel, is niet makkelijk tegen te gaan en het zal zeker nog wel een tijdje in ons leven blijven. Niet alleen in Nederland maar de hele wereld heeft hier helaas mee te maken. Thank god, zijn er super veel mensen die willen helpen en zich inzetten tegen de strijd. Daarnaast is er ook een aantal modehuizen opgestaan om zich in te zetten voor de strijd tegen het coronavirus.

Modehuizen

Hierbij de vijf bekendste modehuizen die zich op een te gekke manier inzetten tegen het coronavirus. Als jij zelf ook graag je steentje wil bijdragen, kan dat altijd. Kijk bijvoorbeeld eens op deze site om te onderzoeken wat jij allemaal kan doen in de strijd tegen het coronavirus.

1. Louis Vuitton

Het Franse, stijlvolle modehuis Louis Vuitton zet zich in tegen de strijd tegen het coronavirus door hun eigen ateliers in te zetten. Het streven van het modehuis is om honderduizenden gezichtsmaskers te kunnen maken voor alle mensen in de zorg wereldwijd. Louis Vuitton zal deze maskers doneren. Ook werken de medewerkers in de ateliers vrijwillig om zo hun steentje bij te dragen.

2. Gucci

Het welbekende modehuis uit Italië heeft aangekondigd hun steentje bij te dragen aan de strijd tegen het virus. Italië is heel zwaar getroffen door het coronavirus wat resulteert in een groot te kort aan hulpmiddelen in de zorg. Gucci gaat 1,1 miljoen mondmaskers maken voor de Italiaanse werknemers in de zorg.

Capri Holdings

Capri Holdings is het moederbedrijf waar bekende modehuizen als Versace, Jimmy Choo en Micheal kors onderdeel van zijn. De organisatie heeft uitgesproken meer dan drie miljoen dollar te doneren in de strijd tegen het coronavirus.

4. Dior

Ook modehuis Dior opent opnieuw haar deuren van hun Franse mini Dior ateliers. Dit doen zij omdat ze daar gezichtsmaskers willen produceren. Alle medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de productie van de bijzondere haute-couture creaties van Dior, werken vrijwillig mee aan de productie van de gezichtsmakers. Het modehuis heeft bij deze actie een hashtag bedacht, #DiorStandsWithYou.

5. Chanel

Het zal je vast niet verbazen maar ook Chanel heeft aangegeven gezichtsmakers te gaan produceren om hopelijk verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Werknemers in de ateliers van Chanel zijn al begonnen. Daarnaast doneert het modehuis ook nog eens 1,2 miljoen euro aan de openbare ziekenhuizen in Frankrijk.

Lees ook

Help mee: via deze website kan jij je mondkapjes doneren aan de zorg

Reageer op artikel:
5 x bekende modehuizen die zich inzetten voor de strijd tegen Corona
Sluiten