Waarom modellen hun eigen haar deden bij de show van Misha Nonoo

Modellen zijn eraan gewend geraakt dat bij een modeshow hun haar voor ze wordt geföhnd, gekruld, gestijld en gevlochten. Maar niet bij de show van Misha Nonoo, daar mochten ze het lekker zelf doen.

En ze vonden het maar wat leuk. Normaal gesproken zitten ze enigszins verveeld te wachten terwijl hun haar ondertussen hardhandig wordt bewerkt. De haarstijl die ze deze show zelf moesten maken verwees naar de jaren ’90, en was een lage paardenstaart met aan de zijkant van het hoofd een accent van schuifspeldjes. Iedereen kan deze look namaken, ook de modellen is het gelukt.

Catwalk DIY

Ieder model mocht zelf haar zijscheiding maken afhankelijk van hun goede kant, en de gel langs de haarlijn aanbrengen. Daarna werd er met behulp van wax wat meer textuur in het haar gebracht. Met een borstel konden ze daarna het haar naar achteren borstelen en in een lage paardenstaart vastzetten, en mochten ze zelf een accent met schuifspeldjes bedenken. De laatste stap was het fixeren van de look met haarspray. Waar de meeste designers graag eenheid qua styling willen op de catwalk, was er bij de show van Misha Nonoo geen enkel kapsel hetzelfde. Elk model had een eigen stempel gedrukt op het kapsel, wat een nieuwe betekenis geeft aan de term ‘catwalk DIY’.

Reageer op artikel:
Waarom modellen hun eigen haar deden bij de show van Misha Nonoo
Sluiten