Dé modetrend van 2020: het oversized jacket is terug van weggeweest

Hoe herkennen we nu nog een modetrend? De winkelstraten zijn op dit moment erg stil en de meeste winkels zijn al een tijdje dicht. Dat betekent alleen niet dat wij niet meer kunnen window shoppen. Gelukkig helpen wij je een eindje op weg met de laatste modetrend: het oversized jacket.

Modetrend

Afgelopen week hebben ook wij ons geworpen aan het etalage shoppen, en je raadt het al, we zagen te gekke dingen en spotte direct de modetrend. Denk aan de tie dye trend die je nu overal voorbij ziet komen of denk aan allerlei neonkleurige kledingstukken. Ons modehart ging steeds sneller kloppen en één bepaald item kreeg absoluut meteen onze aandacht. En dat is niet voor niets..

We hebben het over het oversized jacket. Dit item is een mengelmoes tussen het klassieke overhemd en de jas die op het punt staat om ieders favoriete kledingstuk te worden.

Oversized jacket

Maar wat is er zo geweldig aan deze modetrend?”, horen we je vragen. Omdat we nu allemaal het lenteweer ervaren en niet weten of we wel of geen jas aan moeten, wel of geen trui er onder willen dragen, is het oversized jacket het antwoord. De structuur van wolmix maakt de jas dikker dan je gemiddelde shirt, maar dunner dan je zware winterjas.

De oversized vorm is perfect voor wanneer je graag verschillende lagen wil dragen. Dit kan over T-shirts en jurkjes heen en je hebt de mogelijkheid om het oversized jacket op twee verschillende manieren te dragen, als jas en als oversized T-shirt. Het is eigenlijk een ‘twee- voor de prijs van één aankoop’ als je het ons vraagt.

Hieronder zes te gekke oversized jackets die jij direct wil toevoegen aan je lentegarderobe. Scroll dus snel door.

oversized jacket
Bron: Bijenkorf

1. Ruitenjas van AllSaints €172

oversized jacket
Bron: about you

2. Witte jas van Aboutyou €79,90

oversized jacket
Bron: Zara

3. Witte jas van Zara €49,95

oversized jacket
Bron: boohoo

4. Ruitenjas van Boohoo €33,60

oversized jacket
Bron: Mango

5. Witte jas van Mango €79,99

oversized jacket
Bron: boohoo

6. Roze ruitenjas van Boohoo €33,60

Lees ook: 4 zomerjurkjes om een beetje geluk in je kast toe te voegen

Reageer op artikel:
Dé modetrend van 2020: het oversized jacket is terug van weggeweest
Sluiten