Gina Koninkx
Gina Koninkx Nieuws 20 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Rechtstreeks van de catwalk: de mooiste modetrends voor het najaar van 2018

Terwijl de zomersale elk moment kan beginnen wordt de nieuwe herfst- en wintercollectie al op de catwalk getoond. En wauw, wij worden wild van al deze nieuwe trends voor het najaar. We hebben de meest gespotte trends van de catwalk voor je op een rij gezet zodat jij er na de zomer spic en span uitziet.

Dierenprints

Dierenprintjes zijn al een paar jaar in en gelukkig blijf dat nog wel even. Je kledingstukken in het najaar van 2018 mogen druk, groot en lang zijn. Draag bijvoorbeeld een maxi jurk met luipaardenprint. Dit kun je gerust combineren met een zebra gestreept jasje.

De dierenprint trend is bij álle grote merken gespot op de catwalk.
modetrends najaar 2018

Leren jurkjes

Hier doe je niet alleen jezelf een plezier mee, je lover vindt dit ook leuk. De little black dress mag je verruilen voor de leather black dress dit najaar. Heel goed over verschillende laagjes te dragen (lekker warm in de herfst en winter) zoals op de streetstyle foto rechtsonder.

Capes

Deze had je misschien niet zien aankomen, maar Zorro blijkt in 2018 een enorme trendsetter te zijn. Je jas mag je aan de kapstok laten hangen, een grote cape op omslagdoek houdt jou wel warm dit najaar.

Het leuke aan dit item is dat je de cape aan de voorkant een beetje open kunt laten hangen en dus ook de rest van je outfit goed ziet.

Zilver

Ook al vindt jouw vriend dat je erbij loopt als een discobal, lekker blijven doen. Hoe meer je glimt, hoe beter. Zilveren pailletten en jumpsuits zijn het nieuwe zwart na de zomer. Er moet natuurlijk wel iemand schijnen als de zon straks is verdwenen (nu nog niet aan denken hoor).

Tweed

Chanel pakjes zijn nooit uit de mode geraakt. Wel zijn ze voor velen echt té duur. We weten zeker dat alle grote modeketens dit jaar tweedsetjes à la Chanel gaan verkopen, dus dan kan jij er ook een scoren.

Plissé

Plissé gaat nog lang niet uit het straatbeeld verdwijnen. De kans is groot dat je al een midi-plissé rok in je kast hebt hangen, maar je kunt er gerust nog eentje aanschaffen. Zeker nu de sale begint en ze ook nog in de lente/zomer collectie zitten.

Combineer ze met Dr. Martens of sandalettes, je ziet er meteen uit om door een ringetje te halen.

Zijde stoffen (met drukke printjes)

Zijde is niet alleen super mooi, het zit ook nog eens hartstikke lekker. Het voelt alsof je de hele dag in je pyjama rondloopt en daar heeft niemand wat op tegen. Je gaat dit najaar overal zijde pakken zien met drukke printjes.

Maak de boel gerust nog wat drukker door er een jas met een andere print overheen te gooien.

Logo’s: hoe groter, hoe beter

Merken mogen opvallen, want hoe groter, hoe beter. Truien met grote logo’s kun je nu vast gaan inslaan want die ga je overal zien. Of het nou van Levi’s, Fendi of Balenciaga is, show it.

Reageer op artikel:
Rechtstreeks van de catwalk: de mooiste modetrends voor het najaar van 2018
Sluiten