Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Gezondheid 27 nov 2014
Leestijd: 1 minuut

Moe? Deze gewoontes zouden wel eens de oorzaak kunnen zijn van je tekort aan energie

Je hebt een tekort aan energie. Wat nu? Meer slapen en een kop koffie er tegenaan. Ha, was het allemaal maar zo simpel. Echter is een beetje bijslapen lang niet altijd de oplossing voor je terugkerende tekort aan energie. Wist je namelijk dat de volgende gewoontes er ook voor kunnen zorgen dat je dagen zo vermoeiend aanvoelen?

Je drinkt te weinig water

Zelfs maar een klein beetje dehydratatie kan ervoor zorgen dat je energielevel naar beneden zakt. Hoe dit komt? Doordat je te weinig water drinkt wordt je bloed dikker. Hierdoor moet je hart harden werken om zuurstof en andere stoffen te vervoeren naar je spieren en organen, wat er vervolgens weer voor zorgt dat jij je vermoeider gaat voelen.

Je slaat je ontbijt over

Foei. Het heet namelijk niet voor niets de belangrijkste maaltijd van de dag. Je lichaam heeft een ontbijtje nodig ter kickstart van je metabolisme na een nachtje slapen. Al hou je het bij één banaantje, alles is meegenomen.

Je hebt een alcoholische versnapering nodig om te ontspannen

Je zult niet de enige zijn. Echter kan alcohol er voor zorgen dat je een stuk minder goed slaapt ‘s nachts. Hoewel het je wel zal helpen met in slaap te vallen, gaat het lichaam midden in de nacht de alcohol afbreken. Dit vormt vervolgens weer een bron van energie waardoor je sneller wakker wordt in de nacht.

Je blijft tot laat op in de weekenden

Het omgooien van je slaapcyclus is vaak een slecht idee. Natuurlijk verwachten we niet altijd van je dat je netjes om elf uur in bed ligt en om zeven weer springlevend naast je bed staat, maar tot twee uur in de middag in bed blijven liggen gaat je een hele vermoeiende week opleveren. Helaas..

Reageer op artikel:
Moe? Deze gewoontes zouden wel eens de oorzaak kunnen zijn van je tekort aan energie
Sluiten