Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Nieuws 19 mei 2018

5 redenen waarom je moeder de enige is die altijd eerlijk tegen je is

Het is misschien niet altijd leuk om de waarheid te horen, zeker niet van je moeder, maar toch doet ze dat uit liefde. Je vriendinnen zouden niet zo snel zeggen dat je afschuwelijke schoenen hebt gekocht, je moeder wel. Misschien heeft ze ergens ook wel gelijk (of niet), maar dit zijn de redenen waarom je moeder de enige is die altijd eerlijk tegen je is:

Ze maakt de dingen niet mooier dan ze zijn

Veel mensen om je heen proberen dingen mooier te maken dan ze zijn omdat ze jou niet willen kletsen. Als je aan je vriendinnen vraagt of dat ene jurkje je leuk staat zullen ze altijd mega enthousiast ‘ja’ zeggen.

Vraag je het aan je moeder, dan weet je zeker dat je een eerlijk antwoord krijgt. Ook al zegt ze van je nieuwe kapsel je echt niet staat (uh bedankt mam?), ze zegt het in ieder geval eerlijk en dat kun je van heel veel mensen niet zeggen.

Ze houdt onvoorwaardelijk veel van je

Ze zal altijd eerlijk tegen je zijn, ook over dingen die je liever niet zou horen. Weet dat ze dit alleen maar doet omdat ze zoveel van je houdt en ze het heel naar zou vinden als ze tegen je zou moeten liegen. Ze wil alleen maar een nóg liever en mooier mens van je maken. Ahh, moeders.

Ze helpt je ermee

Als je iets gênants meemaakt zal ze dat altijd eerlijk zeggen, maar ze zal ook zeggen dat het veel erger had kunnen zijn. Dan voel je je meteen al stukken beter. Want stel je voor dat ze niet eerlijk had gezegd dat je bent doorgelekt en je er pas veel later achter was gekomen. Trouwens, je voor gênante dingen schamen hoeft niet want het is tenslotte gewoon je mamsie.

Ze durft altijd eerlijk te zijn

Je moeder durft te zeggen waar het precies op staat, omdat ze je moeder is. Geen onnodige zinsconstructies die verbloemen wat ze bedoelt. En dat kan je alleen maar waarderen, want aan de halve waarheid heb je niks. Love you mommie.

Goeie band

Door altijd eerlijk tegen je zijn zorgt je moeder ervoor dat jullie vertrouwensband perfect is. Omdat je weet dat je moeder altijd eerlijk tegen je zal zijn ga je ook naar haar toe als je echt betrouwbaar advies wil hebben. En daar is ze ook je moeder voor.

Reageer op artikel:
5 redenen waarom je moeder de enige is die altijd eerlijk tegen je is
Sluiten