Redactie
Redactie Love & Seks 3 jun 2020
Leestijd: 3 minuten

5 x waar we onze moeder zo ontzettend dankbaar voor zijn

Je moeder is toch wel de belangrijkste vrouw in je leven. Ze is er altijd voor je en is eigenlijk ook gewoon je allerbeste vriendin. Niemand die haar plekje in kan nemen. Dit zijn de dingen waarvoor we onze moeder zo ontzettend dankbaar zijn.

Terwijl we vroeger soms ontzettend gek werden wanneer ze weer met ons leven bemoeiden, weten we nu dat het allemaal niet voor niets was én kunnen we haar er nooit genoeg voor bedanken. Want wat heeft ons dit vervelende momenten bespaard.

Vijf dingen waarvoor we onze moeder zo dankbaar voor zijn

Allemaal herinneren we wel de kleine lieve dingen die onze moeder voor ons deed toen we nog klein waren en die zullen we ook nooit vergeten. Ze is niet alleen je beste vriendin, maar ook diegene die jou gemaakt heeft tot de persoon die je nu bent. Dit zijn de vijf dingen waar we haar zo dankbaar voor zijn.

1. Voor het altijd klaarstaan voor ons

Wanneer jij vroeger ziek was, zorgde ze altijd voor je. Je mocht lekker in het bed van je ouders kruipen en werd ontzettend verwend zodat jij er weer snel bovenop kwam.

Maar niet alleen toen stond ze voor je klaar. Ook nu is ze er voor je wanneer je haar nodig hebt. Op zoek naar het recept van dat lekkere gerecht van vroeger tot het uit elkaar gaan met je partner. Je moeder is er altijd wanneer jij haar nodig hebt en dat gaat ook nooit veranderen.

2. Voor het leren van alles

Niet alleen het praten en lopen heeft je moeder je geleerd. Ook heeft ze jou geleerd wie je nu wel en niet kon vertrouwen en dat heeft je heel wat neppe vriendschappen bespaard. We weten allemaal dat wanneer je moeder tegen je vertelde dat die vriendin niet te vertrouwen was ze altijd, maar dan ook echt altijd gelijk had.

3. Het altijd lekkere eten

Uiteten gaan is lekker, maar je moeder was en is toch je meest favoriete kok. Niets smaakt zo lekker dan haar gerechten die ze met liefde elke avond opnieuw op tafel zet. Het liefst kom je nog elke avond bij je ouders thuis om een hapje mee te eten, want het zelf maken gaat nooit zo lekker worden dan wanneer je moeder het gemaakt heeft.

4. Voor al het geduld

Van het niet opruimen van onze kamer tot het zeuren over de meeste onzinnige dingen, als puber konden we het onze moeders soms extra lastig maken en wilde we luisteren? Nooit. Toch heeft ze altijd het geduld gehad voor ons verschrikkelijke gedrag en daar kunnen we haar nooit genoeg voor bedanken.

5. Voor alle liefde

Van de vele ruzies die we vroeger gehad hebben en de dingen waar we het misschien nooit eens over gaan worden, je moeder blijft altijd van je houden. Het maakt niet uit wat we doen, de liefde tussen ons gaat nooit veranderen. Je weet gewoon dat je moeder er altijd voor je is, ook al zit je misschien aan de andere kant van de wereld.

De liefde tussen jou en je moeder, hoe boos jullie ook op elkaar kunnen worden, gaat nooit en dan ook echt nooit veranderen en daar zijn we haar zo ontzettend dankbaar voor. Thanks mam, voor alles.

Lees ook: Wij weten precies wanneer jij in je moeder verandert

Reageer op artikel:
5 x waar we onze moeder zo ontzettend dankbaar voor zijn
Sluiten