Gina Koninkx
Gina Koninkx Life 8 mrt 2019

5 dingen die je alleen met je moeder bespreekt omdat ze het beste advies van iedereen geeft

Mamsie. Ze is er altijd voor je. Als je ziek bent komt ze je verzorgen, als je die deadline nét niet haalt komt ze naar je toe om je te helpen en bovenal biedt ze altijd een luisterend oor. Vooral dat laatste is enorm belangrijk en er zijn dingen die je daardoor alleen met haar bespreekt.

Deze vijf dingen bespreek je alleen met je moeder omdat je weet dat ze je het beste moederadvies ter wereld geeft.

1. Relatieproblemen

Als het even niet zo lekker loopt tussen jou en je vriend is je moeder de eerste die dat hoort. Je weet dat ze meer ervaring heeft op het gebied van relaties dan jij en heeft daarom de beste raad voor jou.

Ze vindt het geen probleem als je even helemaal losbrandt over alle irritaties die je hebt en probeert ervoor te zorgen dat je daarna de boel weer kan relativeren. Dat lucht op én is helpend tegelijkertijd.

2. Je datingleven

Je vertelt het je moeder eerlijk als je een date hebt gepland en als je die knappe collega op werk écht leuk begint te vinden. Je neemt haar hier graag in mee omdat je weet dat ze dolblij voor je is.

Bovendien wil ze ook wel heel graag oma worden in de toekomst en als dit dé ware zou kunnen zijn voor jou maakt dat haar heel erg blij. Samen kunnen jullie uren fantaseren over de toekomst.

3. Alles over je werk

Als je promotie krijgt op werk is je moeder de eerste die het hoort. Ze is altijd al je grootste fan geweest en heeft ook altijd tegen je gezegd dat ze in je gelooft en dat je ver gaat komen. Dit nieuws wil je alleen al om die reden eerst met haar delen.

Aan de andere kant als het wat minder gaat op werk en je misschien zelfs je baan dreigt te verliezen bespreek je dat ook met je moeder. Je weet dat ze nooit boos op je zou worden en je kan voorzien van goed advies. De peptalks van haar zijn onmisbaar in je leven.

4. Moeilijke dingen in je leven

Elk huisje heeft z’n kruisje en dat van jou ook. Ieder leven kent ups en downs. Jouw moeder weet natuurlijk wat jouw downs zijn en helpt je daar graag bij. Het is fijn om dit met haar te bespreken omdat ze altijd dicht bij je heeft gestaan.

Misschien volg je zelfs nog wel therapie om trauma’s uit het verleden te vergeten. Het is heel erg fijn om dat met je moeder te bespreken omdat ze je als geen ander begrijpt.

5. Je kinderwens

Met je moeder heb je de meest diepgaande gesprekken over een eventuele kinderwens. Of je dat nou wel of niet wil in de toekomst, met je moeder kan je daar open over praten.

Het kan een heel gevoelig onderwerp zijn maar je moeder kan ook op dit vlak goed naar je luisteren en dat is vaak precies wat je nodig hebt.

En ook it is o zo herkenbaar.

18 x dingen die je moeder áltijd tegen je zegt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 dingen die je alleen met je moeder bespreekt omdat ze het beste advies van iedereen geeft
Sluiten