Moeilijke slaper? Met deze hacks slaap jij elke nacht als een roos

Ben jij een echt avondmens en vind jij het ontzettend moeilijk om in slaap te vallen? Lig je eindelijk in bed, maar bedenk je dan dat je nog ontzettend veel moet doen en begint het piekeren alweer? Met deze hacks slaap jij als een roos.

Leg een schrift naast je bed

Vaak begint het al wanneer je pas net in bed ligt. De hele dag heb je je ontzettend goed gevoeld, je hebt veel gedaan, maar dan komt het moment dat je alleen in bed ligt. Gedachten spoken door je hoofd en je kunt maar niet stoppen met nadenken. Maar, het piekeren kan ook resulteren in geniale ideeën. Leg daarom een boekje naast je bed en schrijf hier alles in wat in je opkomt. Van vreselijke irritante gedachten naar dé uitvinding van het jaar.

Zorg voor routine

Het hebben van een klein beetje routine is in je leven handig, maar is voor je nachtrust ook ontzettend belangrijk. Zorg ervoor dat je ongeveer even lang slaapt per nacht. Als je iedere dag op dezelfde tijd opstaat en gaat slapen, creëer je een goede nachtrust creëert.

Rust….

Werk niet elke avond keihard door maar neem ook wat tijd voor jezelf. Het is voor je hersenen niet goed wanneer je teveel hebt opgenomen en dan meteen naar bed vertrekt. Geef jezelf wat tijd om je voor te bereiden op je bedtijd. Kijk wat tv, lees een boek of ga heerlijk douchen.

Slaap in een koele omgeving

Slapen in een koude kamer is goed voor je gemoedstoestand en ook voor je slaaproutine. Daarnaast val je daadwerkelijk sneller in slaap wanneer je in een niet te warme kamer slaapt. Door de koudere temperatuur koelt je lichaam op een natuurlijke manier af en komt het sneller op de juiste temperatuur om in slaap te vallen. Slaap je in een te warme kamer, dan blijft je lichaam bezig met afkoelen. Het zou goed kunnen dat dit dan ook de reden is dat jij niet kunt slapen.

Gebruik je slaapkamer om te slapen

Belangrijk is dat er een duidelijke scheidslijn is tussen je slaapkamer en je woonkamer. Probeer bijvoorbeeld niet te gaan werken in je slaapkamer, hierdoor is je kamer meer dan alleen een slaapkamer en kan dit zorgen voor stress wanneer je in bed ligt.

LEES OOK: Deze 19 dingen herkennen alle vrouwen die ongelooflijk van slapen houden

Reageer op artikel:
Moeilijke slaper? Met deze hacks slaap jij elke nacht als een roos
Sluiten