Nieuws 14 jan 2018 Lianne Görtz

Is Engels niet jouw beste taal? Dan herken je je vast in deze 9 dingen

Sommige mensen zijn gezegend met een talenknobbel. Het maakt niet uit welke taal dat ze praten of iets lezen, het lijkt ze altijd moeiteloos af te gaan. Als jij je daar niet in herkent, dan zijn er sowieso wel andere dingen waar jij je wél in herkent.

Als je bijvoorbeeld moeite met Engels hebt, dan ben je ongetwijfeld in een aantal van deze onderstaande situaties verzeild geraakt.

1. Engelse liedjes zijn een raadsel

Je vindt ze ongetwijfeld fantastisch, maar wat ze precies zingen? Dat is voor jou vaak een raadsel. Als je meezingt, zing je ook maar gewoon wat je hoort en misschien niet wat het daadwerkelijk is.

2. Je kunt geen films kijken zonder ondertiteling

Als je een film kijkt zonder ondertiteling, kun je net zo goed geen film kijken. Zonder ondertitelen mis je namelijk een heleboel dingen. En al helemaal niet als ze zacht praten.

3. Alle Engelstalige opleidingen vallen al af

Dat kun je jezelf gewoon niet aandoen. Want je weet van te voren al dat je die opleiding toch niet gaat halen. Super jammer.

4. Engelse studieboeken zijn een hel

Als je pech hebt, zijn een paar studieboeken of wetenschappelijke artikelen die je voor je studie door moet spitten in het Engels. Ook al heb je geen Engelstalige opleiding.

5. Zweten als je een Engelse presentatie moet geven

Het kan nog erger: Een presentatie houden in het Engels. Ook dat gebeurt wel eens als je gewoon een Nederlandstalige opleiding kiest. Het zweet breekt je uit.

6. Je gaat het liefst niet alleen op reis

Beter dat er altijd een vriendin meegaat die de weg vraagt en andere praktische dingen regelt.

7. Als je een super leuke buitenlandse boy ontmoet

Dan wordt het héél lastig. Gelukkig is de taal van de liefde overal hetzelfde, toch?

8. Shoppen op buitenlandse sites is niet appeltje-eitje

Heb je net een paar leuke items gezien op Asos, begrijp je niet hoe je iets terug kan sturen mocht het niet passen. Al die voorwaarden zijn in het Nederlands al krom omschreven, laat staan in het Engels.

9. Net zoals winkelen in Amsterdam

Want bijna 9 van de 10 winkels heeft personeel dat alleen Engels praat. Lekker dan. Ik woon toch in Nederland?

Uiteindelijk, met pijn en moeite, kom je er altijd wel uit. Maar hé, je kunt niet overal goed in zijn. Jij hebt weer andere sterke kanten die mensen met een talenknobbel weer niet hebben. Echt waar.

Reageer op artikel:
Is Engels niet jouw beste taal? Dan herken je je vast in deze 9 dingen
Sluiten