Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Gezondheid 22 sep 2014
Leestijd: 1 minuut

Moeite met gezond eten? Tips voor een gebalanceerd dieet

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk een gebalanceerd dieet is. Voldoende groente, fruit, vezels, etc. etc. Maar wat zijn nu de gouden regels? Voedingsdeskundige Gina Keatley deelt haar geboden zodat iedereen het maximale uit zijn of haar maaltijd kan halen. Word weer verliefd op eten
Wat is er nou heerlijker dan een geweldige maaltijd voor je neus hebben? Sommige mensen zien eten niet meer als een plezier en dat is natuurlijk verschrikkelijk zonde. We hebben vaak maar een beperkt handje aan ingrediënten waarvan we denken dat we het lusten of wat goed voor ons is, terwijl dit vaak helemaal niet het geval is. De truc is om breder te zoeken en vooral seizoensgewijs. Zo raak je nooit uitgekeken op een ingrediënt en kun je je er ook weer op verheugen als het seizoen terugkomt (hmm.. artisjokken).

Ontbijt
Het ontbijt overslaan is één van de slechtste dingen die je kunt doen. Je lichaam heeft nu eenmaal een beetje motorolie nodig om op te starten in de ochtend. Sta dus een paar minuutjes eerder op als het ligt aan tijdsgebrek en laat je verrassen door de plezierigheid van een ontbijtje.

Variëer
Probeer zo gevarieerd mogelijk te eten. Grote kans dat als je een vast menu hebt, je belangrijke stoffen misloopt. Ook kan het nooit kwaad om nieuwe dingen te blijven proberen. Ook al staat rode kool je niet hoog, met de juiste kruiden kan het zomaar je new favorite worden.

Kookskills
Ontwikkel je kookskills. Denk aan hoe je ervoor zorgt dat je gevogelte een mooi korstje krijgt in de oven of hoe je de lekkerste aardappeltjes maakt. Schaf een paar kookboeken aan en durf te experimenteren. Met meer leren komt ook meer plezier in het koken en vooral: het eten.

Reageer op artikel:
Moeite met gezond eten? Tips voor een gebalanceerd dieet
Sluiten