Moeite met in slaap vallen? Dit liedje helpt je binnen no time naar dromenland

Soms heb je van die avonden dat je maar in bed ligt te woelen. Je wilt zó graag slapen want over een paar uur gaat de wekker alweer, maar het lukt niet. Je hoofd lijkt klaarwakker te zijn. Weet je echt niet meer wat je nog kunt doen voor een ticket naar dromenland? Wij wel: luister dit liedje.

Oké eerst een waarschuwing: wil je niet slapen en lees je dit artikel bijvoorbeeld op je werk? Luister dan niet naar het liedje in de onderstaande Youtube video. Want voor je het weet, zit je te gapen en vallen je ogen dicht. Het nummer is namelijk écht heel ontspannend.

Het gaat om het nummer Weightless van Marconi Union. Wetenschappers hebben ontdekt dat dit nummer je rustiger maakt. En dat je waarschijnlijk in slaap gaat vallen als je er naar luistert.

Nooit meer slapeloze nachten

Onderzoekers lieten veertig vrouwen een puzzel oplossen binnen een behaalde tijd. Een groep kreeg Weightless te horen op de achtergrond en andere groepen kregen nummers van Coldplay en Mozart te horen. Uiteindelijk was de groep die naar Weightless luisterde veel relaxter dan de vrouwen die naar andere muziek luisterden.

Binnen een paar minuten in slaap vallen

Heel verrassend is het niet, dat Weightless het ontspannendste nummer ooit is. Want het werd ontwikkeld in samenwerking met muziek therapeuten met het doel om rustgevend te zijn. Nou, dat is in ieder geval gelukt.

Doe je geen oog dicht? Luister dan even naar dit nummer en zeg voortaan maar ‘dag’ tegen slapeloosheid.

Luister Weightless hier:

Overdosis cuteness ? #dogs #cute #bestfriendsfriday #beautifymagazine

A photo posted by Beautify (@beautifymagazine) on

We denken dat je dit artikel ook leuk vindt: Ga je laat naar bed en slaap je kort? Dan ben je extraverter

Reageer op artikel:
Moeite met in slaap vallen? Dit liedje helpt je binnen no time naar dromenland
Sluiten